Γκρεμοτσακίστηκε η τουρκική λίρα στο άκουσμα ότι ο Ερντογάν έκανε υπουργό οικονομικών το γαμπρό του!


Freepen.gr - Η τουρκική λίρα σημείωσε απότομη πτώση μετά την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ένα φιλόδοξο υπουργικό συμβούλιο με έντονη απουσία παλαιών και αξιόπιστων ανθρώπων στο ζήτημα της οικονομίας αναφέρει το Bloomberg.

Ο Ερντογάν έδωσε στον γαμπρό του Berat Albayrak τα ηνία της οικονομίας, αγνοώντας ονόματα ευνοούμενα από επενδυτές όπως ο πρώην υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Mehmet Şimşek.
Ο διορισμός του γαμπρού του ενισχύει περισσότερο την άποψη ότι ο Ερντογάν θα αναλάβει περαιτέρω έλεγχο της τουρκικής οικονομίας - κάτι στο οποίο πολλοί αποδίδουν την επακόλουθη σοβαρή πτώση της αξίας της λίρας λόγω των επίμονων, ανορθόδοξων απόψεων του προέδρου στην οικονομία.

Ως εκ τούτου η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με το δολάριο χτύπησε το 4,71 μετά τις 11 μ.μ. ώρα Τουρκίας, πηδώντας από ος 4,52 περίπου το πρωί της Δευτέρας πριν από τη διαρροή του υπουργικού συμβουλίου στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αργά το απόγευμα.

Μια έντονη βουτιά στην αξία της λίρας με τη λίρα να πέφτει από το περίπου 4,60 στο 4,71 μέσα σε δύο ώρες.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail