Απρόβλεπτος Τσίπρας κάνει ότι μπορεί να τους καταδικάσει: Άλλαξε γραμμή και ζητά να δικαστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί!

Freepen.gr - Απρόβλεπτος ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σταμάτησε πλέον να ζητά την απελευθέρωση των δύο Ελληνων στρατιωτικών, Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη κάτι που έκανε μέχρι πρότινος και συγκεκριμένα στις 25/6/2018 όταν συνεχάρη τον Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογή του.

Έγραφε η σχετική ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.
Κατά τη συνομιλία, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις σχέσεις μας.

Παράλληλα, συζήτησαν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.

Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώρο της Συνόδου του ΝΑΤΟ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αυτό που ζητά η ελληνική πλευρά δεν είναι κάποια χάρη αλλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες και εφόσον δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, που δεν έχουν διαπράξει, να οριστεί η προβλεπόμενη διαδικασία, να δικαστούν και να επιστρέψουν στις οικογένειες τους!

Ο πρωθυπουργός ή το κάνει επίτηδες ή παίζει με τα σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη. Ζητά να δικαστούν Ελληνες στρατιωτικοί σε καιρό ειρήνης από τουρκικά δικαστήρια κι ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως βρέθηκαν στην τουρκική φυλακή. Άραγε σκέφτηκε ότι παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν; Τι θα συμβεί αν προκύψει κατηγορία κατασκοπείας; Τους πάει καρφί για 15-20 χρόνια φυλακή στο Ντιγιάρμπακιρ;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail