Σκόπια: Δεκάδες Ακαδημαϊκοί διαφωνούν με το όνομα - ζητούν έκτακτη συζήτηση

Δεκάδες μέλη της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της «Μακεδονίας», ζητούν από τον πρόεδρο της, Τάκι Φίτι, να προγραμματίσει μια συνάντηση για να λάβει θέση το σώμα σχετικά με τη συμφωνία με την Ελλάδα και το δημοψήφισμα για το όνομα.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Τόσο ατομικά, όσο και σε μικρότερες ομάδες, εξέχοντες ακαδημαϊκοί ζήτησαν από το προεδρείο της Ακαδημίας να μην παραμείνει σιωπηλό για το όνομα και να λάβει θέση σε ένα τόσο ιστορικό και σημαντικό θέμα, όπως είναι το ζήτημα του ονόματος της χώρας.

Ανεπίσημη απάντηση που δόθηκε σε ορισμένους από αυτούς, αναφέρει ότι χρειάζεται χρόνος για να προετοιμασθεί μια τέτοια συνεδρία και ότι η Ακαδημία δεν μπορεί να βιαστεί.

Η Ακαδημία σχεδιάζει μια τέτοια διάσκεψη τον Σεπτέμβριο, ώστε να λάβει θέση σε επιστημονικό επίπεδο για το πρόβλημα. Αυτό ανακοινώθηκε από τον ακαδημαϊκό, Βλάντο Καμπόφσκι πριν από λίγες ημέρες, αλλά, ορισμένοι ακαδημαϊκοί αμφιβάλλουν και διατείνονται ότι η Ακαδημία βρίσκεται σε συμφωνία με την κυβέρνηση, και θέλει να διεξαχθεί η διάσκεψη μετά τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν, όπως λέγεται θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

Μεταξύ των ακαδημαϊκών, ο Καμπόφσκι θεωρείται ο κύριος αντίπαλος μιας δημόσιας συζήτησης για το όνομα, καθώς η πλειονότητα των ακαδημαϊκών αντιτίθεται στη συμφωνία με την Ελλάδα και υπάρχει ο κίνδυνος διαχωρισμού των μελών της Ακαδημίας στο ζήτημα αυτό.


(Στοιχεία από expres.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...