Ανατροπή στα σχέδια της Αγκυρας - Την έλευση του Συριακού Στρατού ζητούν οι Κούρδοι στην Ιεράπολη

Freepen.gr - Οι αρχές της πόλης και το στρατιωτικό συμβούλιο του Manbij [Ιεράπολη] της Συρίας θα ήθελαν να θέσουν την περιοχή υπό τον έλεγχο του στρατού της συριακής κυβέρνησης μετά την απόσυρση των Κούρδων μαχητών της YPG, ανέφερε η εφημερίδα Al Watan το Σάββατο επικαλούμενη τις πηγές της.

"Το στρατιωτικό συμβούλιο και η πλειοψηφία των κατοίκων θεωρούν την Τουρκία μια χώρα κατοχής που θέλει να εξαφανίσει τους Κούρδους από το έδαφός τους, όπως έγινε στην Αφρίν, έτσι θέλουν την επιστροφή των συριακών αρχών στην πόλη", ανέφερε η πηγή.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Συμβουλίου και των εκπροσώπων του Συριακού Κράτους βρίσκονται σε εξέλιξη και η Μόσχα είναι ενήμερη, πρόσθεσε η πηγή.

"[Η Ρωσία] θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των κατοίκων της Manbij, οι οποίοι απορρίπτουν την τουρκική παρουσία", τόνισε η πηγή.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu επιβεβαίωσε ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα στην εφαρμογή κοινού οδικού χάρτη ΗΠΑ-Τουρκίας για την πόλη. Σύμφωνα με το σχέδιο, η YPG πρόκειται να εγκαταλείψει την πόλη. Ωστόσο, οι αρχές της Συρίας είναι ενάντια στην παρουσία αμερικανικών ή τουρκικών δυνάμεων στη Συρία. 

Αυτήν τη φορά φαίνεται ότι οι Κούρδοι δε θα ρισκάρουν επανάληψη του σεναρίου της Αφρίν κι αντιλαμβάνονται ότι ο εχθρός είναι κοινός και ένας, η Τουρκία. Επίσης είδαν στην πράξη ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να τους υπερασπιστούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail