Βάι βάι για τον Ταγίπ - Σκούπισμα α λα Νταράα στο Ιντλίμπ βλέπουν οι Ρώσοι και που θα πάει τώρα το μισθοφορικό ασκέρι του;

Freepen.gr - Η κατάσταση στην επαρχία Idlib της Συρίας μπορεί να διευθετηθεί με βάση τα όσα ακολουθήθηκαν στη νότια ζώνη της Νταράα καθώς το πρόβλημα απαιτεί μια ευαίσθητη προσέγγιση, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στη Δαμασκό Alexander Kinshchak σε δημοσιογράφους την Πέμπτη όπως αναφέρει το ΤΑΣΣ.

"Η κατάσταση στο Idlib είναι πολύ δύσκολη, έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μαχητών και τρομοκρατών. Τα σύνορα αυτής της ζώνης βρίσκονται πολύ κοντά σε μεγάλες πόλεις και εγκαταστάσεις, για παράδειγμα, φτάνουν σχεδόν στα περίχωρα του Χαλεπίου ", δήλωσε ο πρεσβευτής. "Ακριβώς από τη ζώνη αυτή ξεκινούν οπλισμένα drones προς το Hmeymim (ρωσική βάση στη Λατάκια), δημιουργώντας έναν πραγματικό κίνδυνο για μας", δήλωσε ο Kinshchak.

"Αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά προσεκτικά, ήρεμα, χωρίς να προσελκύσουν πρόσθετη προσοχή, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης", δήλωσε ο πρεσβευτής. "Η συνομιλία δεν είναι εύκολη, κάθε μία από τις χώρες που εγγυώνται τη συριακή εκεχειρία (Ρωσία, Ιράν και Τουρκία) έχουν τα εθνικά τους συμφέροντα, το όραμά τους για το τι και πώς πρέπει να γίνει στη Συρία", εξήγησε.

"Η συνεργασία έχει πετύχει μέχρι στιγμής και όλα θα πάνε καλά και στο Idlib", πρόσθεσε ο διπλωμάτης αν και λογικά η Αγκυρα μόνο χαρούμενη από την...επιτυχία δεν πρέπει να αισθάνεται.

Ο Alexander Kinshchak τόνισε ότι δεν αποκλείεται η διευθέτηση στο Idlib να επιτευχθεί με το παράδειγμα της Νταράα. «Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που αναπτύσσεται η αντιτρομοκρατική δράση στις νότιες επαρχίες, βλέπουμε ότι το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται κυρίως μέσω διαπραγματεύσεων», σημείωσε. "Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θέλουν να κάνουν ειρήνη, ασκούν πίεση στους μαχητές. Δεν αποκλείω ότι μπορούμε να έχουμε κάτι τέτοιο στο Idlib" είπε ο πρεσβευτής.

Δηλαδή με άλλα λόγια είπε ότι το Ιντλίμπ θα απελευθερωθεί κι αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σίγουρα δε θα ακούστηκε καλά στην Τουρκία. Πού θα πάνε τώρα όλοι αυτοί οι χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν παρκαριστεί στην επαρχία του Ιντλίμπ;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail