Γωγώ Ατζολετάκη: Ελλάδα ώρα μηδέν!


Το 'χουμε πει πολλές φορές μέχρι τώρα... όμως αυτό το τελευταίο που συνέβη... μια εκατόμβη νεκρών εν μέσω της χαράς του θέρους... αυτό δεν καταπίνεται!

Κι έχουν το θράσος, με δεκάδες απανθρακωμένους και πνιγμένους (ίσως)... έχουν το θράσος να μιλούν για "ασύμμετρες απειλές". Μα τι περίεργο... Όλο ασύμμετρα απειλείται αυτός ο τόπος. (Για να θυμηθούμε και τον "Στρατηγό Άνεμο" του Βύρωνα Πολύδωρα πριν χρόνια).

Ασφαλώς ο άνεμος ήταν σφοδρός.
Ασφαλώς οι πύρινες γλώσσες ήταν αδηφάγες.
Ασφαλώς το πράσινο στο Μάτι, στη Ραφήνα και στον Ν. Βουτζά είναι άφθονο...τόσο άφθονο, θα έλεγα, που κάποια στιγμή αντί να το χαίρεσαι, αρχίζεις να το φοβάσαι.
Αυτά είναι τα δεδομένα.
Από κει και πέρα όμως, αρχίζουν τα... λιγότερο ασύμμετρα.

Γιατί δεν φρόντισαν να καθαρίσουν το έδαφος και τα χωράφια από τα ξερά χόρτα ; Υπάρχει νόμος γι' αυτό. Και αν οι ίδιοι οι κάτοικοι αδιαφόρησαν, γιατί δεν τους το επέβαλαν οι κατά τόπους δημοτικές αρχές; Και στα χωράφια που είναι περιφραγμένα, γιατί δεν πήγαν υπάλληλοι των δήμων να τα καθαρίσουν; Τα ξερά χόρτα είναι το τέλειο προσάναμμα, και οδηγούν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στην καταστροφή.

Κι ας έρθουμε και στα ακόμα λιγότερο... ασύμμετρα.
Όταν κατάλαβαν κάποιοι φορείς ότι η πυρκαγιά μπορεί και να μην είναι τόσο "φιλική", φρόντισαν να απομακρύνουν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις. Γύρω στα 600 παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος. ΓΙΑΤΙ δεν έκαναν το ίδιο και με τους κατοίκους; ΓΙΑΤΙ δεν τους ειδοποίησαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατέβουν στη θάλασσα; Δεν το 'καναν! Τους άφησαν να παγιδευτούν σαν τα ποντίκια. Και να καούν ζωντανοί ! (Ούτε να τον σκεφτώ αυτό το θάνατο... ούτε να σκεφτώ την αγωνία αυτών των δυστυχισμένων).

Και όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ότι ο κόσμος κατεβαίνει στη θάλασσα για να σωθεί, ΓΙΑΤΙ δεν κινητοποιήθηκαν ΑΜΕΣΩΣ τα σκάφη, για να περισυλλέξουν τους πυροπαθείς από τη θάλασσα ; Να τους ρίξουν έστω ένα σωσίβιο... Πάλι ήταν αποκλεισμένοι, αφού το βουνό πίσω τους καιγόταν. Τι περίμεναν οι "αρχές"; Να κολυμπήσουν και να βγουν απέναντι στην Κάρυστο; Όμως δεν ενήργησαν αμέσως! Και όταν "ξύπνησαν", για κάποιους αρκετούς ήταν πια αργά.Με λίγα λόγια, τους άφησαν να πνιγούν!

Κατά τα άλλα, οι ιθύνοντες επαίρονται ότι οι μηχανισμοί λειτούργησαν άψογα και έγκαιρα... Αυτό είναι το έγκαιρο και το άψογο;

Δεν αισθάνομαι πλέον πολίτης αυτού του τόπου.
Ο πολίτης μιας "πολιτισμένης" χώρας έχει υποχρεώσεις, αλλά παράλληλα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα ενός κράτους-πρόνοια.
Εδώ, μόνο να μας ξεζουμίζουν στους φόρους ξέρουν.
Εδώ, δεν είμαστε πολίτες. Είμαστε σκλάβοι. Υποζύγια, που οφείλουμε μόνο να υπακούμε... και επί μονίμου βάσεως να φροντίζουμε να σώζουμε μόνοι μας το τομάρι μας.
Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail