Είναι τελικά ο Αξαρλιάν πιο «αθώο» θύμα από τους υπόλοιπους δολοφονημένους;

Η απάντηση είναι μονολεκτική. Ναι! Ναι, αν αναλογιστούμε πως συζητούμε έχοντας στο μυαλό μας υπό ποιο πρίσμα ο πατέρας του Έκτορα Κουφοντίνα δολοφονούσε ανθρώπους. Ο Θάνος Αξαρλιάν δεν είχε την οιαδήποτε ανάμειξη με το "σύστημα". Δεν ήταν πολιτικός. Δεν εξυπηρετούσε κρυφά συμφέροντα επιχειρηματιών. Δεν είχε πάρε – δώσε με την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Δεν ήταν καν ο οδηγός ενός εκδότη εφημερίδας. Κι όμως δολοφονήθηκε! 

Ελένη Κριτσιδήμα  
Από: meaculpa.gr

Ναι, γιατί η ανάρτηση του υιού Κουφοντίνα, στα δικά μου μάτια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ενοχική, απολογητική εξομολόγηση παραδοχής πως ο πατέρας του δολοφόνησε έναν αθώο άνθρωπο. Μπορεί να μη το γράφει ξεκάθαρα, όμως διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντάς το ποστ, δε σου αφήνει περιθώρια να σκεφτείς κάτι διαφορετικό. Δεν είμαστε εμείς που αισθανόμαστε την ανάγκη να διαχωρίσουμε ένα αθώο θύμα, ανάμεσα στα υπόλοιπα αθώα θύματα αλλά αυτός, που διαχωρίζει τον Αξαρλιάν από τους υπόλοιπους δολοφονημένους, ενώ ταυτόχρονα τους χαρακτηρίζει ένοχους. Κατά βάθος αντιλαμβάνεται και ουσιαστικά παραδέχεται ότι ο Θάνος Αξαρλιάν ήταν αθώος. 

Ναι, γιατί αν ανατρέξει κάποιος στο λεξικό θα διαπιστώσει πως αθώος είναι και ο άκακος, ο αβλαβής. Ο ακίνδυνος, ο ανυστερόβουλος, ο αγνός. Και ποιος μπορεί, διάολε, να πει πως ο Θάνος Αξαρλιάν δεν ήταν όλα τα παραπάνω; 

Ναι, καθώς δεν έχει σημασία αν για εμάς ήταν όλοι αθώοι. Σημασία έχει πως στη συνείδηση του δολοφόνου του, ο Αξαρλιάν είναι "το αθώο θύμα".- 

Κι όχι, ο Θάνος Αξαρλιάν δεν είναι περισσότερο αδικοχαμένος από τα υπόλοιπα θύματα της 17 Νοέμβρη. Η οικογένειά του δεν αξίζει περισσότερη συμπόνια απ’ όση των υπολοίπων δολοφονημένων. Όλοι τους είναι νεκροί, από το χέρι του «Λουκά» Δημήτρη Κουφοντίνα. Όλοι τους θύματα της τρομοκρατίας. Σκόπιμα, άθελα, δεν έχει αξία να το αναλύσουμε. Ωστόσο, ο Αξαρλιάν πάντα θα αποκαλείται "το αθώο θύμα" για να κρατιέται νωπή στη μνήμη η έννοια της τρομοκρατίας. Για να υπενθυμίζεται στην κοινωνία πως ο Αξαρλιάν πέρα από αθώος ήταν ένας τυχαίος περαστικός. Στο σημείο που βρισκόταν και στη θέση του σήμερα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άλλος τυχαίος περαστικός. Για να κατανοήσουμε πως όσο ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί ελεύθερος με άδειες, θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν περισσότερα "αθώα θύματα".
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...