«Ρώσοι κατάσκοποι» μας δείχνουν πώς να ξεπεράσουμε στο αμήν τον ιστορικό ξεπεσμό

Τρίτη 17 Ιουλίου : Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Πατριάρχης Κύριλλος οδήγησε μια πομπή 100 χιλιάδων πιστών από τον τόπο του μαρτυρίου της Αγίας Οικογένειας, μέχρι το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Γκάνινα, απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και φυσικά δεν είναι ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ούτε ο Πατριάρχης Κύριλλος της Ρωσίας αλλά και ούτε οι Μητροπολίτες Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, ο Κολόμνας Ιουβενάλιος, ο Κισινάου Βλαδίμηρος, Καζακστάν Αλέξανδρος, Τασκένδης Βικέντιος, Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος, Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Αικατερινμπουργκ Κύριλλος και πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ρωσίας.

« Όλοι αυτοί τέλεσαν αγρυπνία και λιτανεία και λαμπρά εορτάστηκε η 100η επέτειο από την εκτέλεση της Αγίας Βασιλικής Οικογένειας των Ρομανώφ, ενώπιον του Καθεδρικού Ναού που είναι αφιερωμένος στους εν Ρωσία διαλάμψαντες Αγίους και βρίσκεται στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η Αγία Οικογένεια.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε ειδική εξέδρα που στήθηκε στις πύλες του "ναού του αίματος", προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν 15.000 χιλιάδες πιστοί, καθώς και εκατοντάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Πατριάρχης Κύριλλος οδήγησε μια πομπή 100 χιλιάδων πιστών από τον τόπο του μαρτυρίου της Αγίας Οικογένειας, μέχρι το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Γκάνινα, απόσταση 20 χιλιομέτρων.»

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/22878-lampra-eortastike-i-100i-epeteio-apo-to-marturio-tis-agias-oikogeneias-fotobinteo

Η λιτανεία είναι ένα λατρευτικό γεγονός μέσα στην παράδοση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Γίνεται εις ανάμνηση μεγάλων εκκλησιαστικών γεγονότων και για να τιμήσουμε τους ΑΓΙΟΥΣ μας.
Είναι ένα πνευματικό μάλιστα όπλο που μπορείς να το ενεργοποιήσεις για να αποτρέψεις συμφορές ή να ζητήσεις το έλεος του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, όταν τα πράγματα είναι αδιέξοδα και δύσκολα.

Ο πιστός λαός γνωρίζει την αξία της λιτάνευσης των Εικόνων- λαβάρων και των ιερών λειψάνων και μάλιστα σε αυτή την συγκυρία.

Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία της Ρωμιοσύνης επέζησε γιατί ανέπνεε πνευματικά με καθημερινές λιτανείες , αυτό που κάνει σήμερα η Ρωσία. Εμείς δεν είμαστε σήμερα αυτοκρατορία ,αλλά καταντήσαμε του κλώτσου και του μπάτσου γιατί οι ταγοί μας δεν διάβασαν , δεν είδαν, δεν αφουγκράστηκαν ότι είμαστε πνευματική παρακαταθήκη για την ανθρωπότητα.

« Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος·
τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ·
αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ·
αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν·
μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία·
μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ·
μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ·
μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις·
μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία·
μαρτύριον ἡ μακροβιότης αὐτοῦ, ἐξ ἣς δυνάμεθα ἀδιστάκτως νὰ συμπεράνωμεν καὶ τὴν αἰωνιότητα αὐτοῦ, διὰ τὸ αἰώνιον ἔργον τοῦ Χριστιανισμοῦ μεθ᾿ οὗ συνεδέθη ὁ Ἑλληνισμός·
διότι ἐνῷ ὅλα τὰ ἔθνη τὰ ἐμφανισθέντα ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς ἦλθον καὶ παρῆλθον, μόνον τὸ Ἑλληνικὸν ἔμεινε ὡς πρόσωπον δρῶν ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς καθ᾿ ὅλους τοὺς αἰῶνας·
καὶ τοῦτο, διότι ἡ ἀνθρωπότης δεῖται αἰωνίων διδασκάλων·» 

(κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου)http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/agios-nektarios/historic-role-of-the-hellenes.htm

Στην πατρίδα μας βλέπουμε λιτανείες στις πανηγύρεις Αγίων και πολλούς πολιτικούς να στριμώχνονται για φωτογραφίες για να δούμε ότι είναι πιστά τέκνα ( μακάρι να είναι) ..
Αλλά όταν έρχονται αρρωστήματα χάνουμε πάσα ιδέα.
Ζήσαμε τον κατασκανδαλισμό , τον εξευτελισμό του φυσικού και πνευματικού νόμου και δεν είδαμε εθνικές λιτανείες και εθνικές αγρυπνίες σε όλη την επικράτεια .

Δώσαμε δικαιώματα στο αντίχριστο πνεύμα και μετά άνοιξαν όλα μαζί τα εθνικά μας θέματα σε μια στιγμή που είμαστε εξουθενωμένοι πραγματικά και πνευματικά.
Ο κοσμοκράτορας του αιώνος τούτου του απατεώνος πήρε πρώτα δικαιώματα από την Ελλάδα και τώρα θέλει να την χορέψει στο ταψί.
Άραγε τις πραγματικές λιτανείες για την αποτροπή αυτών που έρχονται κατακέφαλα μας , πότε θα τις κάνουμε , πριν μας βαρέσει ο σουλτάνος ή μετά;

Όλοι δίνουμε εξετάσεις.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail