Γελάνε και τα ψάρια της Βαλτικής με το Γερμανικό Ναυτικό - Τώρα δεν έχει ούτε ένα πλοίο για ανεφοδιασμό καυσίμων!

Freepen.gr - Δεν έχουν τελειωμό τα χουνέρια για το Γερμανικό Ναυτικό το οποίο εκτός του ότι δεν έχει ούτε ένα υποβρύχιο σε υπηρεσιακή κατάσταση, εκτός του ότι αρχίζουν να βγαίνουν εκτός μάχης και οι φρεγάτες μου (με τελευταίο το συμβάν στη Sechsen), τώρα ξεμένει και από πλοία δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού.

Σύμφωνα με τον Christian Thiels που επικαλείται το Kieler Nachrichten, το Γερμανικό Ναυτικόυποφέρει από έλλειψη ειδικών δεξαμενόπλοιων για τον ανεφοδιασμό των πλοίων του στη θάλασσα.

Το ναυτικό της Γερμανίας στερείται των απαρχαιωμένων του δεξαμενοπλοίων λόγω τεχνικών προβλημάτων των δύο πλοίων κλάσης 704A Rhön που του έχουν απομείνει. Τώρα ο στόλος έχει δύο πλοία: το Spessart (A1442) και το Rhön (A1443) που κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο Kröger στο Schacht-Audorf το 1974 και το 1975.

Και τα δύο πλοία βρίσκονται σε επισκευή ε συνδυασμό με τεχνικά προβλήματα των ντηζελομηχανών MaK 12M551AK. Παρά τις εκτενείς επιθεωρήσεις των μηχανών, η ακριβής αιτία της βλάβης παραμένει ασαφής. Ως πρώτο βήμα, το Ναυτικό επισκευάζει τον κινητήρα ντίζελ στο "Spessart" στο Κίελο. Μετά από αυτό, αναζητούνται οι αιτίες του τεχνικού προβλήματος στο υπό επισκευή "Rhön" στο Wilhelmshaven.

Το 2018 ανακοινώθηκε από το Γερμανικό Ναυτικό ότι τα πλοία σχεδιάζονται να αντικατασταθούν το 2025. Προφανώς δεν αντέχουν μέχρι τότε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail