Τσίπρας: «Η θέση των μαρμάρων του Παρθενώνα είναι εκεί που χτίστηκαν»

«Τέλος, έθεσα στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, ένα μείζον για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ζήτημα. Το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Για μας αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα, που έχει και μια ιδιαίτερη ηθική φόρτιση. Τα Μάρμαρα ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, αλλά η θέση τους, η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα. Η φυσική τους θέση είναι εκεί όπου χτίστηκαν, είναι εκεί όπου οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μια μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά, φτιάχνοντας αυτό το σημαντικό μνημείο για την παγκόσμια κληρονομιά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Τερέζα Μέι.

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτή η δήλωση πέρασε στα ψιλά και επισκιάστηκε από εκείνη της Συνόδου Κορυφής ότι γλυτώσαμε τον κίνδυνο να σταματούν οι μεταναστευτικές ροές στην Αφρική, από όπου αρχίζουν αφού κατά τον Τσίπρα αυτό θα είχε επίπτωση στην ταυτότητά μας.

Θα πρέπει να πει κάποιος στον κ. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται για μάρμαρα. Μάρμαρα έχει στην Πεντέλη και την Καβάλα. Πρόκειται για γλυπτά. Γλυπτά τα οποία φιλοτεχνήθηκαν και δε χτίστηκαν.

Κάποιοι έλεγαν πως ο Τσίπρας το έχει με τα λόγια. Μάλλον όχι. Ας τον καμαρώσουμε.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail