Μια σύγκρουση με το Ιράν θα είναι "η μητέρα όλων των πολέμων"

FILE PHOTO: Iran's military drill in the Strait of Hormuz © Hamed Jafarnejad / AFP
Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προκαλούν την Τεχεράνη, λέγοντας ότι μια σύγκρουση με το Ιράν θα είναι "η μητέρα όλων των πολέμων".

"Μην παίζετε με την ουρά του λιονταριού, αυτό θα οδηγούσε μόνο στη μετάνοια", δήλωσε ο Ιρανός ηγέτης μιλώντας σε Ιρανούς διπλωμάτες την Κυριακή, ανέφεραν τοπικά πρακτορεία ειδήσεων. "Οι Αμερικανοί πρέπει να κατανοήσουν καλά ότι η ειρήνη με το Ιράν είναι η μητέρα όλης της ειρήνης και ο πόλεμος με το Ιράν είναι η μητέρα όλων των πολέμων".

Οι Ιρανοί θα "ενωθούν" μόνο με περαιτέρω απειλές από τις ΗΠΑ, ανέφερε ο Ρουχάνι, προσθέτοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία "θα νικήσει σίγουρα την Αμερική".

Η νέα σειρά από έντονα σχόλια του προέδρου του Ιράν ήρθε μια μέρα αφού ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι υποστήριξε την ιδέα να αποκλειστούν όλες οι εξαγωγές πετρελαίου από την περιοχή κλείνοντας το Στενό του Ορμούζ σε περίπτωση απαγόρευσης των εξαγωγών του Ιράν. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να μειώσουν πλήρως τις εισαγωγές ιρανικού αργού σε απάντηση στις εικαζόμενες κακοήθεις δραστηριότητες της Τεχεράνης. Όσοι δεν συμμορφώνονται με το αίτημα της Αμερικής θα διακινδυνεύσουν με δευτερεύουσες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail