Σκοπιανός: «Γιατί δεν υπάρχουν ελληνικά λαϊκά τραγούδια για ολόκληρη τη Μακεδονία;»

Ο πρόεδρος του σλαβικού «Διεθνούς Κινήματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μακεδόνων», Μπιλ Νικόλοφ, έκανε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για την ιστορία της Μακεδονίας από την πλευρά μας και από την ελληνική πλευρά, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.


Ρωτάει γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα εθνικό τραγούδι στην Ελλάδα και για τα τέσσερα τμήματα της Μακεδονίας, του Βαρντάρ, του Πιρίν, του Αιγαίου και το μέρος που βρίσκεται στην Αλβανία.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στα Σκόπια, υπάρχουν αμέτρητα λαϊκά τραγούδια στα οποία μιλούν με θαυμασμό για την ‘Βαρντάρσκα Μακεντόνια’, την ‘Πιρίνσκα Μακεντόνια’ καθώς και για τον τραγικό διαχωρισμό της Μακεδονίας το 1913, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Μεταξύ των πιο διάσημων τραγουδιών αυτού του τύπου είναι "ο Βαρδάρης και το Πιρίν είναι δικά μας και το Αιγαίο είναι δικό μας"», γράφει ο Νικόλοφ, ένας από τους πιο δραστήριους ακτιβιστές στο μακεδονικό ζήτημα στη διασπορά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

(Στοιχεία από expres.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...