Το «καληνύχτα Κεμάλ» που είπε ο Ερντογάν στον Πατέρα των Τούρκων

Έβαλε «ταφόπλακα» στην εποχή του ιστορικού ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας - Συμβολική ομιλία από την παλαιά Βουλή με αναφορά στην νίκη επί των Ελλήνων

Αναδημοσίευση από: news.gr

Ο Ερντογάν εκφώνησε τον πρώτο του επίσημο λόγο υπό το νέο Σύνταγμα της χώρας που του δίνει απεριόριστες εξουσίες, από το βήμα της παλαιάς Βουλής της Τουρκίας από όπου ο Μουσταφά Κεμάλ εκφώνησε μερικές από τις ιδρυτικές ομιλίες της σύγχρονης Τουρκίας, πριν 98 χρόνια.

«Διενεργούμε την πρώτη μας συνάντηση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου υπό το νέο σύστημα διακυβέρνησης στο κτίριο της παλαιάς Βουλής όπως είχε γίνει πριν 98 χρόνια» είπε ο Ερντογάν.

«Δεν αναγνωρίζουμε καμία γήινη δύναμη πάνω από την εθνική μας θέληση όπως οι πρόγονοί μας πριν 98 χρόνια» τόνισε ο Ερντογάν.

«Θυμάμαι με σεβασμό και χάρη τον αρχηγό μας κατά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας (σ.σ αντίσταση Τούρκων σε Έλληνες και άλλα κράτη), τον πρώτο ομιλητή στην πρώτη μας συνεδρίαση, τον πρώτο πρόεδρο της χώρας μας, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όλους τους εκπροσώπους μας, διοικητές, στρατιώτες και ήρωές μας που συνέβαλαν στην απόκτηση της Ανεξαρτησίας μας».

«Μετά από χίλια χρόνια υπερασπιστήκαμε με την ίδια αποφασιστικότητα τα εδάφη μας στην Ανατολία στα οποία μπήκαμε χάριν στους μάρτυρές μας και τους βετεράνους μας. Συνεχίζουμε με ρίσκο τον λαιμό μας όταν χρειάζεται προκειμένου να μην αφήσουμε κανέναν να προσβάλλει τη τιμή μας, να κατεβάσει την σημαία μας και διατηρώντας όσα μας εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοί μας» είπε ακόμα ο Ερντογάν.

Είμαστε αποφασισμένοι να αυξήσουμε την ευημερία του λαού μας

«Μεγαλώσαμε την Τουρκία 3.5 φορές. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την διαιώνιση του κράτους μας και να αυξήσουμε την ευημερία και καλοπέραση του λαού μας μεγαλώνοντας την Τουρκία δυο φορές στην νέα εποχή» τόνισε ο Ερντογάν.

«Ξεκινάμε ένα ταξίδι με τον λαό μας. Για μια ακόμη φορά με το έθνος μας ξεπεράσαμε πολλά εμπόδια στο μονοπάτι μας» θυμήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Ο σκοπός του λαού μας είναι και δικός μας. Τα προβλήματα του λαού μας είναι και δικά μας. Ο Αγώνας μας είναι και του λαού μας. Η Οργή μας είναι η οργή του λαού μας. Έχουμε τον λαό στο πλευρό μας» κατέληξε ο Ερντογάν θέτοντας τις βάσεις της νέας εποχής που ξεκινά για την Τουρκία.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...