Έχει "μερίδιο" στο Αιγαίο και η Κίνα - Ο Τραμπ κερδίζει το "βαθύ" κράτος των ΗΠΑ… - Τρίζουν τα θεμέλια της Παγκοσμιοποίησης


Την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018, μια πολύ ζεστή ημέρα, παραβρέθηκα στην Παλαιά Βουλή κατόπιν προσκλήσεως της “Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος”, όπου διεξαγόταν στις 11:00 η ώρα ομιλία – διάλεξη από γνωστούς επιστήμονες, όπως ο κ. Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Γεωπολιτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο κ. Γεώργιος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής – Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων στο Αμερικανικό Κολλέγιο και ο κ. Δημήτρης Απόκης, Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος, με θέμα: «Γεωπολιτικές στρατηγικές και εθνικά προγράμματα, νέα και παλαιά δεδομένα στη μείζονα περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στα βόρεια σύνορά μας, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις – οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, ο ρόλος των ισχυρών κρατών της ΕΕ, Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου κλπ.»!
Αυτή η εκδήλωση, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της “Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος” Dr Ιωάννης Αθανασιάδης, ήταν κορυφαίου επιπέδου και μακάρι να μπορούσε να ήταν σε απ΄ ευθείας μετάδοση, μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κρατικής τηλεόρασης, την οποία πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημά του!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τρίζουν τα θεμέλια της Παγκοσμιοποίησης…

Στο σημερινό κείμενό μου στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα θα παραθέσω μόνο τα όσα συνταρακτικά, είπε περίπου, ο κ. Δημήτρης Απόκης και εύχομαι σε άλλα κείμενά μου να συμπεριλάβω και των υπολοίπων επιστημόνων τις τοποθετήσεις!

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εποχή κατά την οποία το Διεθνές Σύστημα που ξέραμε, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε διαμορφωθεί μετά το πέρας αυτού (σ.σ. ΝΤΠ και Παγκοσμιοποίηση), αλλάζει και αλλάζει προς την κατεύθυνση της προάσπισης και της προώθησης του Εθνικού συμφέροντος και της ενίσχυσης του Έθνους – Κράτους!

Αυτό έχει δημιουργήσει μια σύγκρουση μεταξύ του συστήματος της στρεβλής Παγκοσμιοποίησης, που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια και της νέας κατεύθυνσης που έχει να κάνει με την ενίσχυση του εθνικού συμφέροντος και του Έθνους – Κράτους!

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ, έδωσε μια νέα ώθηση σε αυτή τη σύγκρουση! Την έβαλε σε νέα πλαίσια και ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι αυτός που ηγείται αυτής της σύγκρουσης με το Σύστημα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα! Είναι μια σκληρή σύγκρουση με το συγκεκριμένο Σύστημα, γιατί έχει τεράστια οικονομική στήριξη, γιατί βασίζεται στο χρηματοοικονομικό Παγκόσμιο Σύστημα, έχει τεράστια πολιτική στήριξη, έχοντας τοποθετήσει ανθρώπους που στηρίζονται από τις ηγεσίες της πλειοψηφίας των κρατών σε όλη την Υφήλιο!
Αλλά την ίδια στιγμή φαίνεται, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, σιγά – σιγά αρχίζει να κερδίζει κάποιες μάχες, αρχίζει να αποκτά συμμαχίες (σ.σ. Ρωσία, Κίνα), αρχίζει να δημιουργείται ένα κίνημα στις Κοινωνίες όλων των κρατών (σ.σ. βλέπε τα εθνικιστικά κινήματα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία), το οποίο στηρίζει το Έθνος – Κράτος, στηρίζει την εθνική ταυτότητα, στηρίζει το εθνικό συμφέρον και σιγά – σιγά προχωρούμε σε μια αλλαγή και στη δημιουργία ενός νέου διεθνούς συστήματος!

Αυτό το νέο σύστημα, θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Και πολύ σύντομα η χώρα μας θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα συμμετέχει σε αυτήν τη αλλαγή, σε αυτές τις κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται ή εάν θα παραμείνει προσκολλημένη στην παλαιά εποχή, σε αυτό που πεθαίνει, με αποτέλεσμα να συνθλιβεί από τις νέες εξελίξεις που θα προκύψουν»!

Οι καλοθελητές της ΝΤΠ Τσίπρας και Καμμένος…

Είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που πνέει τα λοίσθια, έχει διαλέξει το δρόμο της Παγκοσμιοποίησης, αφού η Νέα Τάξη Πραγμάτων του βαθέως κράτους των ΗΠΑ (Μπους, Κλίντον, Ομπάμα) και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, τον στηρίζουν από τη στιγμή που υλοποιεί τα σατανικά τους σχέδια στην γεωπολιτική σκακιέρα της Μεσογείου και των Βαλκανίων!

Η Κίνα “βλέπει” Αιγαίο…

Ωστόσο, επειδή ο κ. Δημήτρης Απόκης μίλησε και για τη νέα Παγκόσμια δύναμη, την Κίνα και με την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να έχει μαζί της καλές σχέσεις, θα ήθελα να σας θυμίσω, κάποια από εκείνα που έγραφα προ καιρού:

«Πρόσφατα η νέα αναδυόμενη πλανητική υπερδύναμη της Κίνας επισκέφτηκε με τον πρεσβευτή της στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli την νήσο Κω, που εμείς από αυτήν την εφημερίδα επανειλημμένως έχουμε αναδείξει, με συνεχείς αναφορές μας, την τεράστια σημασία που έχει η Κως, ως το μεγαλύτερο κομβικό σημείο των Δωδεκανήσων! Κύριο σημείο συζητήσεως με τον Δήμαρχο της Κω, ήταν οι ανανεώσιμες και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, οι οποίες αφθονούν εντός αλλά και πέριξ της νήσου Κω! Ταυτόχρονα οι δυο άνδρες συζήτησαν την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιπποκρατικής ιδέας στις ιατρικές σχολές στην Κίνα! Με την πρόθεση του Πρέσβη της Κίνας για την ορκωμοσία απάντων των αποφοίτων των τμημάτων ιατρικής των κινεζικών πανεπιστημίων στην κοιτίδα της παγκόσμιας ιατρικής επιστήμης, δηλαδή, το Ιερό Ασκληπιείο του Ιπποκράτους, πατρός της ιατρικής στην Κω! Επίσης, συζήτησαν για το άνοιγμα της Κω στην τουριστική αγορά της Κίνας, καθώς και την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Κω στην αγορά της Κίνας! Τέλος, ο Πρέσβης της Κίνας κάλεσε τον Δήμαρχο της Κω και τους τοπικούς φορείς του νησιού να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum που θα γίνει στη Σαγκάη!

Ωστόσο, η παρουσία του Κινέζου Πρέσβη στη νήσο Κω, θορύβησε και δυσαρέστησε
σε πολύ μεγάλο βαθμό την Τουρκία, την Αλβανία, την Γερμανία και την Ιταλία, που από κοινού απεργάζονται την αρπαγή του τεράστιου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος! Γιατί βλέπουν να τίθενται σε κίνδυνο τα μεγαλόπνοα και μεγαλεπήβολα σχέδιά τους – της αρπαγής δηλαδή και της εκμετάλλευσης του πλούτου μας – στο Αρχιπέλαγος! Διαπιστώνοντας ότι, τελικά ο Κινέζος παρ΄ ότι πολύ μακριά, έχει μάτια και βλέπει, σκέψη και αντιλαμβάνεται πως, ο ενεργειακός πλούτος του Αιγαίου είναι τεράστιος και έτσι, η Κίνα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε αυτό το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό παιχνίδι! Και πιστέψτε με, η Κίνα πολύ σύντομα θα ασχοληθεί και με εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδος, προκειμένου να την ενισχύσει, θωρακίζοντας τον Ελλαδικό χώρο έναντι της αλόγιστης λαιμαργίας της Τουρκίας! Όπως, πολύ σοφά αναφέρει στο πόνημά του “στρατιωτική άνοδος της Κίνας” ο Dr Κωνσταντίνος Γρίβας»!

Ο Πόλεμος των υπερδυνάμεων μόλις ξεκίνησε…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Κίνα στοχεύει στη δημιουργία ενός μόνιμου επίγειου διαστημικού σταθμού στην Κω (Δίκαιον Όρος) και στην δημιουργία ενός διαστημικού κοσμοδρομίου στο Οροπέδιο της Αντιμάχειας! Το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις του διαστημικού ενδιαφέροντος της Κίνας! Αφού στη νήσο Κω ελκύεται ισόποση σεληνιακή και ηλιακή ενέργεια.

Έτσι, η νέα Παγκόσμια υπερδύναμη της Κίνας λόγω της ύπαρξης διαστημικών πετρωμάτων στην Κω δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό νησί και θέλει να δημιουργήσει άριστες σχέσεις με την Ελλάδα!

Άλλωστε, είναι πλέον μια διαστημική υπερδύναμη, αφού πρόσφατα εκτόξευσε τον πρώτο πύραυλο που κατασκεύασε ιδιωτική κινεζική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο! Και μιλάμε για τον πύραυλο “Chongqing Liang-jiang Star”!

Έχει λοιπόν ήδη ξεκινήσει το πολύ φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα της αχανούς αυτής Ασιατικής χώρας, που σκοπό έχει να έχει φτάσει σε υπέρτατο βαθμό το 2022!
Αυτή λοιπόν η επιθυμία της Κίνας να καταστεί υπερδύναμη στο διάστημα, περνάει από την Ελλάδα!
Γι΄ αυτό δεν προτίθεται να δείξει καλή διάθεση “παραχωρώντας” τον ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου στις ΗΠΑ και την Ρωσία!

Ο Πόλεμος των υπερδυνάμεων μόλις ξεκίνησε!

Η Πηνελόπη (Ελλάς), θα μπορέσει να διαχειριστεί τον ενεργειακό της πλούτο με τους σύγχρονους “Μνηστήρες” (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα), για το συμφέρον της;

Όχι βέβαια με τη δουλική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε με την επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου και της Φώφης!

Αλλά, με μια πατριωτική κυβέρνηση, που οσονούπω φτάνει και θα στήσει Λαϊκά και Ειδικά δικαστήρια για όλους τους επιλήσμονες του ιερού τους καθήκοντος!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail