Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια, τίποτα δε δικαιολογεί την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο


Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η Συνθήκη Εγγυήσεως έδινε το δικαίωμα στην Τουρκία για επέμβαση μετά το πραξικόπημα που έγινε από τη χούντα για την ανατροπή του Μακάριου. Η συνθήκη εγγυήσεως έδινε το δικαίωμα στις εγγύητριες δυνάμεις να παρέμβουν γα την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Για το μόνο πράγμα που είχε δικαίωμα να επέμβει η Τουρκία ήταν για να επαναφέρει το Μακάριο. Φυσικά και το πραξικόπημα είναι απολύτως καταδικαστέο αλλά αν δε χρησιμοποιούσε αυτό η Τουρκία ως αφορμή θα έβρισκε κάτι άλλο.

Καθήκον της ελλαδικών και κυπριακών κυβέρνήσεων θα έπρεπε να είναι η άσκηση πολιτικής που θα διασφάλιζε την εδαφική ακεραιότητα Ελλάδας και Κύπρου, όχι το αυτομαστίγωμα για το πρόσχημα που χρησιμοποιεί ο εχθρός. 

Και ο Χίτλερ για να επιτεθεί στην Πολωνία ένα πρόσχημα χρησιμοποίησε, αυτό κάνει την επίθεση των Ναζί δικαιολογήμενη;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail