Οι δορυφόροι των ΗΠΑ δείχνουν την επέκταση της εγκατάστασης βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Freepen.gr - Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την Κυριακή 1 Ιουλίου απεικονίζουν τη Βόρεια Κορέα να κτίζει μια πτέρυγα για την παραγωγή στερεού καυσίμου για βαλλιστικά πυρηνικά όπλα σε ένα χημικό συγκρότημα στην πόλη Hamhung της χώρας στο νότο. 

Πέρυσι, ο Kim Jong-un φωτογραφήθηκε εξετάζοντας τα σχέδια για τη νέα πτέρυγα στο πλαίσιο της εκστρατείας της Πιονγκγιάνγκ να αποδείξει ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει πυρηνικούς πυραύλους που κινούνται με στερεά καύσιμα.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν την Κυριακή αποσκοπούν στο να καταδείξουν ότι η διάσκεψη κορυφής του Προέδρου Donald Trump με τον βορειοκορεατικό ηγέτη στη Σιγκαπούρη τον περασμένο μήνα, για το δηλωμένο σκοπό της διάλυσης του πυρηνικού του προγράμματος, ήταν ένα fτρικ και πως ο Kim δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του. 

Οι εικόνες απελευθερώθηκαν δια της μεθόδου των "διαρροών των αμερικανών αξιωματούχων πληροφοριών", υποστηρίζουν ότι ο Kim δεν είχε καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τα πυρηνικά του όπλα. 

Η ισραηλινή DEBKAfile θεωρεί αρκετά πρόωρες αυτές τις πληροφορίες. Σημειώνει επίσης πως οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση μετά τη διάσκεψη κορυφής Trump-Kim δεν έχουν ακόμη αρχίσει. Θα ξεκινήσουν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο όταν φτάσει στην Πιονγκγιάνγκ τις επόμενες μέρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail