Ο μεταναστευτικός «μαραθώνιος», ο «χρήσιμος ηλίθιος» και ο πληθυσμιακός μετασχηματισμός που συντελείται στην Ελλάδα

Μετά την άρνηση και της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Αλβανίας, ακόμα και των Σκοπίων να δεχτούν την «ευρωπαϊκή λύση» της Γερμανίας, προκειμένου να υποδεχτούν μετανάστες από τη Γερμανία, υπάρχει πλέον ένας και μοναδικός πρόθυμος.

Ο κ. Τσίπρας. Κι ας είναι σαφές ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό τείνει να μετατραπεί σε κοινή πολιτική των «κλειστών συνόρων» ή για να μεταχειριστούμε μια λέξη γκεμπελικής προέλευσης που έπαψε πλέον να είναι ταμπού: «Ευρώπη οχυρό»!

Το μεταναστευτικό, με τις λεκτικές υπερβολές και την απώλεια ηθικών φραγμών που πλέον το χαρακτηρίζουν, μοιάζει με έναν δύσκολο «μαραθώνιο» που κάποιοι δεν θα τερματίσουν αλώβητοι, ιδιαίτερα οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της όποιας «ευρωπαϊκής λύσης», με ή χωρίς «οχυρά». Σε αυτό συμφωνεί ακόμα και η Deutsche Welle.

Στο μεταξύ, εκτός από τα νησιά του Αιγαίου που ζουν το δικό τους «δράμα», μέσα στην απόλυτη μεντιακή σιωπή, ορισμένες πολυπολιτισμικές γειτονιές της Αθήνας αλλά και οι καθημερινές εικόνες σε ορισμένες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ της πρωτεύουσας αποτελούν ατράνταχτα στοιχεία για τον πληθυσμιακό μετασχηματισμό που συντελείται στην Ελλάδα, όχι πλέον και με τόσο «αθόρυβο τρόπο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail