Ποιο ήταν το κίνητρο για την απέλαση των Ρώσων;


WikiImages / pixabay
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να συμβεί στην λήψη αποφάσεων, είναι να συνδυασθούν γεγονότα που συμβαίνουν την ίδια στιγμή και να θεωρηθούν ως εξαρτώμενα, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο.

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχουν απασχολήσει όλους μας στην καθημερινή ζωή, αλλά και τις διεθνείς σχέσεις και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην δικαστική/νομική λειτουργία.

Στην μεν δικαστική/νομική λειτουργία γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να αποσαφηνισθεί ο σχέση των ταυτόχρονων γεγονότων με την επίκληση επιπρόσθετων στοιχείων και φυσικά καθίσταται πολύ σημαντική η έννοια του κινήτρου.

Στις δε διεθνείς σχέσεις το πεδίο είναι πιο δυσχερές, αφού εκεί δεν υπάρχει δυνατότητα για δίκαιη κρίση, αλλά μόνο ερμηνεία και σύμφωνα πάντα με τα επί μέρους συμφέροντα. Είναι επίσης δύσκολο να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία στις κρατικές υποθέσεις που οδήγησαν σε μία ενέργεια, οπότε η έννοια του κινήτρου καθίσταται από μόνη της καθοριστική.

Οι έμπειροι διπλωμάτες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και αποφεύγουν να κάνουν κινήσεις που έχουν συμβολική βαρύτητα, σε χρόνους που συμβαίνουν και άλλες κινήσεις και θα μπορούσαν να εκληφθούν ως συσχετιζόμενες και με συγκεκριμένο κίνητρο.

Τις προηγούμενες μέρες απελάθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες και δεν επιτράπηκε η είσοδος σε άλλους δύο, για ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας. Και μάλιστα όπως άφησε το υπουργείο εξωτερικών να διαρρεύσει, είχαν στοιχεία γι αυτές τις ενέργειες εδώ και πολύ καιρό (χρόνια ίσως) και παρά τις προειδοποιήσεις προς τη ρωσική πλευρά αυτή δεν συμμορφώθηκε (αλήθεια πως ήταν οι προειδοποιήσεις, είχαν επίσημο χαρακτήρα, ανεπίσημο, ή κάτι άλλο;) .

Κατόπιν αυτού το υπουργείο εξωτερικών επέλεξε να εκδηλώσει αυτήν τη μοναδική στα χρονικά ενέργεια για την Ελλάδα προς τη Ρωσία, την προηγούμενη ημέρα που γινόταν η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γινόταν πρόσκληση στα Σκόπια για να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, και μερικές μέρες μετά που τα Σκόπια και η Αλβανία απέλασαν κι αυτές Ρώσους διπλωμάτες (για συμπαράσταση στην Μ. Βρετανία είπαν αυτές).

Τεράστιο λάθος εξωτερικής πολιτικής τον χρόνο που έγινε και με τον άγαρμπο τρόπο που έγινε και εύχομαι να μην το βρούμε σύντομα μπροστά μας.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να το κάνουμε πολύ πριν ή αρκετά μετά, και ακόμη καλύτερα τον Σεπτέμβριο μετά την έλευση του Λαβρόφ (που θα το ξεκαθαρίζαμε), εάν δεν συμμορφωνόντουσαν. Και μέχρι τότε ας αξιοποιούσαμε τις δυνατότητες των υπηρεσιών μας για να εμποδίσουμε (ή και να καταστείλουμε ακόμη με στοιχεία), την οιαδήποτε αντεθνική τους δράση.

Εκτός και αν η κυβέρνηση ανησυχεί τόσο πολύ για τους ...αδέκαστους.. συνεργάτες τους, γιατί οι Ρώσοι προσπάθησαν να τους χρηματίσουν (όπως αφέθηκε να διαρρεύσει επίσης) για να την ρίξουν.
Για να το πάμε λίγο μακρύτερα, πως δέχονται να υπάρχουν στην κυβέρνηση και να στηρίζεται, από βουλευτές του κοινοβουλίου που είναι επίφοβοι για να χρηματισθούν;

Τελικά μήπως δεν είναι μόνο οι Ρώσοι που δρουν αντεθνικά;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail