Μπράβο στην Αφρική που κέρδισε αυτό το Μουντιάλ - Γιατί έπρεπε να το κάνει με τη σημαία της Γαλλίας όταν έχει τόσες δικές της;

Ο πρώην προπονητής της Κροατίας, Στίματς βγήκε με ένα tweet πριν τον τελικό αναρωτώμενος με ποια ομάδα παίζει η χώρα του ποστάροντας το εθνοτικό παζλ της σύνθεσης της Εθνικής Γαλλίας. Ωστόσο έπεσαν να τον φάνε με τις γνωστές ετικέττες του ρατσιστή. 

Του Στρατή Μαζίδη

Γιατί όμως ρατσιστής; Επειδή αποκάλυψε ότι η εθνική ομάδα της Γαλλίας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν και πως είναι μια ποδοσφαιρική προσποίηση όσον αφορά την ονομασία της; Άλλους Γάλλους έβλεπες στο γήπεδο και άλλους στην εξέδρα. Γιατί δε συναντάμε τους με το στανιό ποδοσφαιρικούς Γάλλους σε κυβερνητικές θέσεις και υψηλά πόστα της γαλλικήε κρατικής μηχανής; Ας μας απαντήσει ο κ. Μακρόν. Ρατσισμός είναι να θες να εντάξεις με το στανιό κάποιους κάπου αντί να υποστηρίζεις τη δική τους προσωπικότητα και κουλτούρα.

Τι Μουντιάλ εθνικών ομάδων είναι αυτό όταν σε αυτές παίζουν ξένοι παίκτες; Ειδικά σε μια διοργάνωση όπου ξεχώρισαν οι προσωπικότητες, αναρωτιέμαι πχ τι θα είχε κάνει το Καμερούν (που κάποτε θαυμάζαμε με τον κορυφαίο Ρολέ Μιλά το 1990) αν είχε τον Εμπαπέ ή τον Πογκμπά η Γουινέα; Θα είχαν προκριθεί και διακριθεί; Ποιος θυμάται την εξαιρετική Νιγηρία στα μέσα της δεκαετίας του 1990;

Τα ίδια και το Βέλγιο. Η Γερμανία κάποτε στηριζόταν στον Πολωνό Μίροσλαβ Κλόζε, τη χώρα του οποίου διέλυσε σε λίγα 24ωρα. Τώρα είχε δύο Τούρκους και τον Μπόατενγκ. Η Ελβετία ήταν μάλλον μια καμουφλαρισμένη Αλβανία. 

Ο σπουδαίος Ντρογκμπά γιατί έπαιξε όλα τα χρόνια με την Ακτη Ελεφαντοστού; Άλλωστε αυτό δεν ήταν πάντα το ποδόσφαιρο; Μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που περιμέναμε να τις δούμε με τις ομάδες τους στο Μουντιάλ. 

Γιατί η τετράδα να είναι Γαλλία, Κροατία, Αγγλία, Βέλγιο αντί για Καμερούν, Κροατία, Σενεγάλη και Αγγλία;

Ρατσισμός δεν είναι να σέβεσαι τη διαφορετικότητα και να μην επιθυμείς τη δημιουργία αχταρμάδων, αλλά να θες να τα ισοπεδώσεις όλα επειδή τελικά δεν αντέχεις τη διαφορετικότητα.

Καμία Γαλλία δεν κέρδισε κανένα παγκόσμιο κύπελλο. Το Μουντιάλ το κέρδισε και με το σπαθί της η Αφρική, η πιο αδικημένη ήπειρος. Μακάρι να το κέρδιζε και κανονικά με τους παίκτες να παίζουν στις πραγματικές τους ομάδες και όχι σε αυτές των αποικιοκρατών, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν όσο τίποτε και κανείς τους προγόνους τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail