Στον Ατλαντικό ο Δεύτερος Στόλος των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τα ρωσικά υποβρύχια

Η Ρωσία εκσυγχρονίζει την υποβρύχια δύναμη της γύρω από την Ευρώπη για να αμφισβητήσει άμεσα την αμερικανική ναυτική κυριαρχία - περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο από τον Ψυχρό Πόλεμο, δήλωσε ο Ναύαρχος James Foggo.

Από: bankingnews.gr

Ο ναύαρχος είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επεκτείνουν τη ναυτική δύναμη τους, καθώς και να ενισχύσουν τον υποβρύχιο στόλο της για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας στην περιοχή.

Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ υψηλότερες. 

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Αμερικανικού Ναυτικού Ινστιτούτου (USNI), το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN-75), του ναυτικού των ΗΠΑ, αποχώρησε από τη Μεσόγειο Θάλασσα και τώρα περιπολείται στον Ατλαντικό ωκεανό.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, αναπτύσσεται επί του παρόντος στο πλαίσιο μιας συνεχούς εναλλαγής των δυνάμεων των ΗΠΑ που υποστηρίζουν επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας σε διεθνή ύδατα σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

«Ως θέμα μακροχρόνιας πολιτικής, δεν συζητάμε για μελλοντικές ενέργειες, αλλά μπορώ να σας πω ότι η ομάδα των πλοίων που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman θα συνεχίσει να διεξάγει επιχειρήσεις υποστήριξης των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, των ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών εταίρων και των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ» δήλωσε ο ναύαρχος John Perkins, εκπρόσωπος της αμερικανικής Ναυτικής Δύναμης Ευρώπης και της Αφρικής στο USNI News.
Το USNI News εκτιμά ότι η μετατόπιση των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι η έκφραση δύο θεμάτων.

Να παραμείνουν ανώτεροι έναντι της Ρωσίας και να είναι στρατηγικά προβλέψιμοι και λειτουργικά απρόβλεπτοι.

Τα τελευταία χρόνια ο ρώσος πρόεδρος V. Putin εκσυγχρονίζει το ναυτικό της χώρας με νέα επιθετικά υποβρύχια επίθεσης για να αλλάξει την ισορροπία της ναυτικής δύναμης με το ΝΑΤΟ.
Η USNI επεσήμανε ότι αυτά τα ρωσικά υποβρύχια υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσονται στο «Βόρειο Ατλαντικό με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί μετά τον Ψυχρό Πόλεμο», που ανησυχεί τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

Τον Μάιο του 2018 το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επανενεργοποίησε τον Δεύτερο Στόλο του για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία.

Ο ναύαρχος John Richardson, επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων, δήλωσε ότι ο στόλος, απενεργοποιημένος το 2011, θα μπορούσε να επιβλέπει περίπου 6.700.000 τετραγωνικά μίλια του Ατλαντικού Ωκεανού από τον Βόρειο Πόλο μέχρι την Καραϊβική Θάλασσα και από την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τα μέσα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...