Γέμισαν την Ελλάδα με Αουσβιτς αλλά ο όρος "λαθρομετανάστης" τους πείραξε

Διαβάσαμε πρόσφατα ότι μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν από την υπάρξη του όρου "λαθρομετανάστες" σε κάποιο έγγραφο του υπουργείου Αμυνας. Είναι το μότο της εποχής, που έχει υιοθετήσει και γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος, πως δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.

Του Στρατή Μαζίδη

Βέβαια όταν εργαζόταν επί σειρά ετών σε σταθμό που οι σειρές του ανέφεραν τον όρο, τότε δεν είχε πρόβλημα. Φυσικά και δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Υπάρχουν όμως λαθραίοι μετανάστες, έμποροι, κυνηγοί, επιβάτες κτλ.

Το πρόβλημα όμως είναι αυτό; Το αν θα αποκαλούνται οι στρατιές των μουσουλμάνων που έρχονται στην Ελλάδα ως λαθρομετανάστες, παράνομοι ή παράτυποι μετανάστες; 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να προκόψουν στη χώρα τους ενίοτε λόγω και της "πολιτισμένης" δύσης στην οποία ανήκουμε κι εμείς.

Το πρόβλημα είναι ότι έρχονται στην Ελλάδα, μια διαλυμένη και κατεστραμμένη χώρα, και στοιβάζονται μέσα σε πολλά μικρά Αουσβιτς, τα οποία δημιούργησαν αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να ακούνε τη λέξη λαθρομετανάστης.

Μόνο αυτό τους ενοχλεί. Ότι τους στοιβάζουν χωρίς κανένα κριτήριο, πολλοί πέφτουν θύματα βίας και ζουν μια άθλια ζωή, δεν τους ενοχλεί.

Δηλαδή το πρόβλημα του Χασάν που ήρθε από το Μαρόκο, και θα πρέπει κάποια στιγμή να μας πως και γιατί ήρθε εδώ και να τον ακούσουμε, είναι αν θα τον πούμε λαθρομετανάστη και όχι αν θα τον πετάξουμε σε ένα Αουσβιτς ενός νησιού, το οποίο έχει μετατραπεί σε κόλαση τόσο για τους κατοίκους του όσο και για τους "φιλοξενούμενους".

Ποιος είναι ο ακραίος; Αυτός που δεν αφήνει τα καράβια να πλησιάσουν στη στεριά του (Ιταλία) λέγοντας ότι το πάρτι διακινητών και ΜΚΟ τελείωσε ή εκείνος που απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο και μετά φυλακίζει εκείνους που προσκάλεσε (Ελλάδα) τάχα από αγνά συναισθήματα; 

Μας ενοχλούν οι λέξεις. Η πραγματικότητα;

---
φωτο: RonPorter / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail