Η Ρωσία δοκίμασε το νέο αντιβαλλιστικό πύραυλο που θα προασπίσει τη Μόσχα σε πυρηνική επίθεση

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 20 Ιουλίου ότι μια μονάδα πυραυλικής άμυνας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων δοκίμασε με επιτυχία έναν αναχαιτιστικό υπερηχητικό πυραύλο PRS-1M.

Ο PRS-1M είναι ένα νέο πυραύλος ο οποίος έχει αναφερθεί ότι διαθέτει καινούργιο κινητήρα ικανό να επιταχύνει έως και 4 χλμ. ανά δευτερόλεπτο, απαρτίζεται από ελαφρύτερα συστατικά μέρη ενώ διαθέτει ένα αναβαθμισμένο σύστημα καθοδήγησης, το οποίο του επιτρέπει να αντισταθεί καλύτερα σε αντίμετρα που αναπτύσσονται από έναν εισερχόμενο ICBM.

Σύμφωνα με το thedeagel.com, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν την πρώτη δοκιμή του PRS-1M το Νοέμβριο του 2017 από το Καζακστάν και tη δεύτερη από τις 12 Φεβρουαρίου 2018 από την ίδια θέση.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο νέος αναχαιτιστής είναι προφανώς ο αντικαταστάτης των αντιβαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας 53T6, τα οποία χρησιμεύουν ως μέρος της ασπίδας ABM που προστατεύει τη Μόσχα από πιθανή πυρηνική επίθεση. Το μέγεθος του βλήματος είναι το ίδιο με το 53T6, δεδομένου ότι πρόκειται να αναπτυχθεί στα ίδια σιλό γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail