Η Ευρώπη σε βαθιά "κρίση αυθεντίας" και η Ελλάδα ασχολείται με τα καμώματα των "μπούληδων" της πολιτικής


Με τους Ευρωπαίους ηγέτες ή και ηγετίσκους να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και η "κρίση αυθεντίας" να επηρεάζει σοβαρά τον πυρήνα της διαδικασίας της Ευρωπαικής Ενοποίησης, με επίκεντρο και το μεταναστευτικό, στην Ελλάδα των παχυλών λόγων και της ανυπαρξίας έργων, οι κυβερνητικοί εταίροι, "μπούληδες" της πολιτικής ντεκατέντσιας του τόπου, αλλά και οι επίδοξοι διάδοχοι τους στην εξουσία, κάνουν επίδειξη της ανικανότητας τους και αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν μένει άθικτο από τη βάναυση επιβολή του κομματικού καιροσκοπισμού και της πολιτικής βλακείας!

Του Στέλιου Συρμόγλου

Με τον επιθανάτιο ρόγχο της εθνικής μας αξιοπρέπειας να ακούγεται από διάφορα σημεία εντός και εκτός Ελλάδας, μια κοινωνία σε αποδυσπέτηση παρακολουθεί τις ήττες της χώρας στη διεθνή κονίστρα, εξαιτίας των εκπροσώπων της, των "μπούληδων" της εγχώριας πολιτικής, οι οποίοι έχουν τον...Ιονέσκο μέσα τους!

Γιατί, είτε βρίσκονται στις παρυφές του παραλογισμού είτε παίζουν θέατρο κακότεχνο για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη ή για να επιμηκύνουν την παρουσία τους στην εξουσία. Και από την άλλη πλευρά της αντιπολίτευσης, αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με τυποποιημένη παλαιοκομματική λογική, με τρόπο νωθρότατα υπναλέο, ενώ άλλοι επιμένουν στον αχάριστο ρόλο του παρατηρητή και οι διαμαρτυρίες κάποιων περιορίζονται σε άχρηστες ιερεμιάδες...

Επιδέχεται πολιτική ανάλυση μια τέτοια "παλαβή" και γελοία κατάσταση, ανεξάρτητα αν οδηγεί με σταθερό βηματισμό στη τραγωδία; Δραματική είναι και η ταλάντευση των όποιων σκεπτόμενων τούτου του τόπου μέσα στο χάος των απογοητεύσεων, των διαψεύσεων προσδοκιών και της μόνιμης πλέον δυσπιστίας.

Μια κατάσταση βαρύφορτης από αναπάντητα ερωτήματα, ανίκανης να αναδείξει τα συνθετικά στοιχεία για την αποκρυστάλλωση ενός ηθικού εποικοδομήματος, πλούσιας σε δισταγμούς και λιποψυχίες, στεγνής σε χυμούς πολιτικής ζωτικότητας.

Δεν ζούμε απλώς τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά της ζωής μας. Κάθε βλακεία και καιροσκοπική πονηρία των "μπούληδων" της πολιτικής, υφιστάμενων και επερχόμενων, κυοφορεί την καταστροφή.

Η όποια ενασχόλησή μας με τα "καμώματα και τα ακκίσματα" των εγχώριων Ταρτούφων της πολιτικής, πολύ περισσότερο οι "βαθυστόχαστες" πολιτικές αναλύσεις της πολιτικής γελοιότητας, που συνήθως εξυπηρετούν τον εκτροχιασμό μας από την πραγματικότητα, είναι παράγοντας ανασταλτικός για να δούμε κατάματα τα χάλια μας σαν άτομα και σαν κοινωνία.

Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, χωρίς προσχηματικές δικαιολογίες, ότι η ατομική θέληση έχει την ικανότητα, συμμορφούμενη προς τη γενική κατεύθυνση της εξέλιξης, να εκμεταλλευτεί γόνιμα τους προωθητικούς της παράγοντες και να επισπεύσει και συνάμα να εμβαθύνει τις δυνατότητες που προσφέρει για να βοηθήσει την κοινωνία να εξοικονομήσει άσκοπα διαλείμματα χρόνου, που συνήθως αποτελούν περιττή χρονοτριβή προς την πραγμάτωση του όποιου αντικειμενικού σκοπού.

Ο δε σκοπός εν προκειμένω δεν μπορεί παρά να είναι η αρτίωση της ήδη τραυματισμένης εθνικής αξιοπρέπειας και η απαλλαγή από τους "μπούληδες" της πολιτικής, με την προοπτική της κοινωνικής ευημερίας μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής άμιλλας των κοινωνικών δυνάμεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail