Σκόπια: Η πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος

«Οι πολίτες φοβούνται ότι η αλλαγή του ονόματος δεν θα μας οδηγήσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά αυτή θα μας αποσυντονίσει ως λαό», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.


Μετά την υπογραφή της αμφιλεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών, που συνάντησε μεγάλη διαφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας του ‘μακεδονικού’ λαού και ενώ η κυβέρνηση μέσω μιας επιθετικής εκστρατείας επιδιώκει να την απεικονίσει ως διάσωση της χώρας, στους απλούς πολίτες φαίνεται να ξυπνάει πιο έντονος ο θυμός (για τη συμφωνία).

Όπως λένε και οι ίδιοι (οι πολίτες) εκτός του ότι φοβούνται για το δικό τους μέλλον, φοβούνται περισσότερο για το μέλλον των προσεχών γενεών και ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου πεπεισμένοι ότι η αλλαγή του ονόματος της χώρας θα οδηγήσει στην είσοδο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή ότι θα φέρει στο λαό κάποια οικονομική ευημερία, όπως επικαλείται η κυβέρνηση.

Είναι απογοητευμένοι γιατί η κυβέρνηση παραιτήθηκε από τα θύματα των πολυάριθμων πολέμων της αιματηρής ‘μακεδονικής’ ιστορίας που οδήγησαν στη διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, και τώρα εμπορεύεται με την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια της ‘Μακεδονίας’.

Οι πολίτες σε κάποιο βαθμό φοβούνται να μιλήσουν και αυτό φαίνεται καθώς ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν θέλουν να μιλήσουν μπροστά στην κάμερα, εξηγώντας ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στην προσωπική τους ζωή. Γιατί όπως λένε έχουν τα περασμένα χρόνια οδυνηρές εμπειρίες- από προσωπικές απειλές μέχρι και επαγγελματικές.

Εντούτοις, διαφωνούν με την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας επειδή, όπως λένε, το επεδίωξαν οι μεγάλες δυνάμεις.


(Στοιχεία από alfa.mk)
--
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...