Πολύ κοντά σε αυτό που φοβάται η Τουρκία - Σύριοι και Κούρδοι ένα βήμα από κοινή επιχείρηση στο Ιντλίμπ

© Sputnik / Ilya Pitalev
Freepen.gr - Μια πηγή από το συριακό στρατό ανέφερε χθες το βράδυ στο Al-Masdar News ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ενδεχομένως να συνεργαστούν για την επικείμενη επίθεση του Idlib από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την πηγή στη Δαμασκό, το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (SDC) συναντήθηκε με την κυβέρνηση της Συρίας την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσει διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής στρατιωτικής συνεργασίας.

Η πηγή δήλωσε ότι η SDC, το πολιτικό σκέλος της SDF, πρότεινε να συμμετάσχει στην επίθεση στο Idlib και να βοηθήσει στον περιορισμό της σφαίρας επιρροής της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αν και τίποτα δεν είναι επίσημο, η πηγή τόνισε ότι εάν η στρατιωτική συνεργασία πραγματοποιηθεί στο Idlib, πρόκειται για ένα επιτακτικό βήμα προς τη συμφιλίωση και μια πολιτική διευθέτηση στη βόρεια Συρία.

Η επίθεση της κυβέρνησης στην επαρχία του Idlib στοχεύει αρχικά στο να απελευθερωθεί η στρατηγικής σημασίας πόλη της Jisr Al-Shughour με τα περίχωρα που χρησιμοποιούνται τόσο ως σημεία εκτόξευσης ρουκετών από τους τρομοκράτες όσο και ως σημείο διεύλευσης από και για την Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail