Έφτασε στο Γκολάν, ΤΕΛΕΙΩΣΕ τον πόλεμο

Χρειάστηκε να περάσουν 7 1/2 χρόνια πολέμου για να αρχίσουμε πλέον να βλέπουμε πραγματικά την τελική ευθεία στη Συρία. Ο Μπασάρ αλ Ασαντ δικαιώθηκε από την αρχή ως τέλος σε όλες του τις επιλογές, μία προς μία.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι Σύριοι πάλεψαν κυριολεκτικά με νύχια και δόντια. Ποιος ξεχνά το ζάπλουτο επιχειρηματία που έχασε τα παιδιά του και έφτιαξε την ταξιαρχία "Γεράκια της Ερήμου" τα οποία χρηματοδότησε και στα 4 περίπου χρόνια της δράσης τους συμμετείχαν σε μεγάλες επιχειρήσεις. Ποιος ξεχνά τις αυτοσχέδιες βόμβες που φόρτωναν στα παμπάλαια Mig στο Deir Ezzor αντιστεκόμενοι στους πολιορκητές; 

Η Συρία άντεξε τόσο όσο χρειαζόταν ώστε οι σύμμαχοί της να παρέμβουν, να τη βοηθήσουν τόσο άμεσα οι ίδιοι όσο και έμμεσα εξοπλίζοντάς τη και αναδιοργανώνοντας τον κουρασμένο και πληγωμένο της στρατό.

Η χώρα ανοικοδομείται μέρα με τη μέρα, μέτρο με το μέτρο. Δείτε το ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπίου πως έχει ζωντανέψει. Η Συρία θα είναι μια άλλη χώρα σε λίγα χρόνια. Καλύτερα από πριν χάρη στους ήρωές της και τον πρόεδρό της που κράτησε.

Η εκκαθάριση της Νταράα, εκεί από όπου ξεκίνησε το κάκο και η άφιξη του στρατού στην Κουνέιτρα στα όρια με το Γκολάν ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Τώρα όλα τα τρομοκρατικά σκουπίδια έχουν μαζευτεί στο Ιντλίμπ και εκεί θα μπουν στην υψικάμινο μια και καλή, γιατί πλεόν δεν υπάρχει άλλος γεωγραφικός σκουπιδοτενεκές. Εκτός αν τα υποδεχθεί η Τουρκία.

Έξυπνα, με μαεστρία, βήμα βήμα, αρκούμενοι στο τι μπορούν να κερδίσουν κάθε μέρα, οι Σύριοι και οι σύμμαχοί τους ολοκληρώνουν έναν απροσδόκητο θρίαμβο. Ο Ασαντ τελικά δεν έφυγε. Απεναντίας 16 πολιτικοί αντιπαλοί του διεθνώς πήγαν σπίτι τους.

Φυσικά υπάρχουν και οι Κούρδοι. Εκεί όμως ο χρόνος δουλεύει πάλι υπέρ της Συρίας, επιπρόσθετα φαίνεται ότι οι δύο πλευρές θέλουν πρωτίστως να τα βρουν παρά να συγκρουστούν. Η Συρία δε διαμελίστηκε και αυτό το τονίζαμε από εδώ όταν οι περισσότεροι το είχαν δεδομένο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail