Σπίτια και επιχειρήσεις αποκτούν οι Τούρκοι στην Αθήνα

Μέσα από το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» που δίνει άδειες διαμονής με την αγορά ακινήτων

Από: news.gr

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι αποκτούν ακίνητα στην Αθήνα και την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» αποκτώντας έτσι και άδεια παραμονής στην χώρα μας. Ενώ πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες αποφασίζουν να ανοίξουν εταιρεία στην Ελλάδα, για να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του προγράμματος, οι Τούρκοι είναι η πλέον ανερχόμενη ξένη εθνικότητα, που αγοράζει αυτή την περίοδο ακίνητα στην Ελλάδα. Ενώ μέχρι πρόσφατα οι περισσότερες αγοραπωλησίες αφορούσαν μεγάλα ακίνητα, στο πλαίσιο του προγράμματος Χρυσή Βίζα για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών με αγορές ακινήτων αξίας έως 250.000 ευρώ, από τις αρχές της φετινής χρονιάς φαίνεται να αυξάνεται η ζήτηση και για περισσότερα και μικρότερα ακίνητα.

Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, μετατοπίζεται από τα νότια προάστια, όπου οι τιμές ανεβαίνουν, στο κέντρο της Αθήνας.

«Οι Τούρκοι που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα αναζητούν αυτή την περίοδο κυρίως μικρά ακίνητα - ευκαιρίες στην περιοχή του κέντρου, γεγονός που λειτουργεί θετικά και δημιουργεί κινητικότητα και στην ίδια την αγορά, δίνοντας παράλληλα δεύτερη ανάσα σε παλιά διαμερίσματα», όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Invest Greece Κωνσταντίνος Αρσλάνογλου. Στροφή προς το κέντρο επιβεβαιώνει στο άρθρο και η εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου Turyap Athens Θεοδώρα Ηλίεβα. Σύμφωνα με την ίδια, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν κατά κύριο λόγο υψηλό μορφωτικό επίπεδο, και μέσω του προγράμματος Χρυσή Βίζα αναζητούν μια ανοιχτή πόρτα προς την Ευρώπη, ακόμα και για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Enterprise Greece και τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε σύνολο 2.639 χορηγήσεων αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων, στην Τουρκία αντιστοιχούν 260, μετά τις 1.212 της Κίνας και τις 412 της Ρωσίας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...