Πόλεμος Ουάσινγκτον-Βερολίνου στο ΝΑΤΟ - Σαν άλλος Πάτον ο Τραμπ ισοπέδωσε τη Γερμανία - Το εντυπωσιακό στοιχείο για την Ελλάδα

Freepen.gr - Πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε χθες στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Trump επέκρινε τα μέλη της συμμαχίας στο Twitter, ζητώντας τους να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Ο ίδιος τόνισε τη χαμηλή συνεισφορά της Γερμανίας στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο είναι «αιχμάλωτο των Ρώσων» λόγω της εξάρτησης του από το φυσικό αέριο που ελέγχεται από τη Μόσχα.

Σημειώνει επίσης ότι η πλούσια Γερμανία πληρώνει δις κάθε χρόνο στη Ρωσία, για την οποία ζητά προστασία από το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε τα χαρακτηριστικά tweets:

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ursula van der Leyen, δεσμεύθηκε να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 1,5% του ΑΕΠ έως το 2025, αν και αυτό θα απέβαινε ακόμη κάτω από το όριο του 2% που συμφωνήθηκε από τα μέλη του ΝΑΤΟ το 2014. Κατά πόσο όμως μπορεί να πείσει όταν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις τελούν υπό διάλυση με το ένα ατύχημα μετά το άλλο αλλά και βασικές μονάδες να τίθενται εκτός υπηρεσίας;

Την ίδια στιγμή, η πτωχή πλην τίμια Ελλάδα έρχεται δεύτερη όσον αφορά την εισφορά της στο ΝΑΤΟ αμέσως μετά τις ΗΠΑ σε αναλογία χρήματος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Στο 3,6% βρίσκονται οι ΗΠΑ, ακολουθεί η Ελλάδα με 2,4%, Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία με 2,1%  ενώ τέταρτη είναι η Πολωνία με 2%.

Δείτε το γράφημα του Niall McCarthy από το statista.com

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...