Οφειλόμενη απάντηση στους διανοούμενους που υπερασπίζονται τη συμφωνία των Πρεσπών στο όνομα της καταπολέμησης του εθνικισμού


Από πότε η αποδοχή ότι ένα σλαβικό κυρίως προφορικό ιδίωμα αποτελεί μακεδονική γλώσσα είναι καταπολέμηση του εθνικισμού; Μακεδονική γλώσσα ή γλώσσα της περιοχής της Μακεδονίας όταν ήταν ενιαία ήταν η ελληνική.

Μελίνα Κοντάξη
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Από πότε η επιβράβευση μιας τεχνητής ταυτότητας που δημιουργήθηκε για ιμπεριαλιστικούς λόγους είναι αντιεθνικισμός; Δεν υπήρξε ποτέ μακεδονικό έθνος που πάλεψε για την ελευθερία του. Υπήρξαν Βούλγαροι και Σέρβοι που προσπάθησαν να εκβουλγαρίσουν και να εκσερβίσουν δυστυχισμένους ανθρώπους οι οποίοι είτε έχασαν την ταυτότητα τους είτε δεν ανέπτυξαν ποτέ.

Από πότε η απόλυτη αδιαφορία για τις μειονότητες των Σκοπίων αναμέσα τους και για τους Έλληνες είναι αντιεθνικσμός; Αυτές δεν έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού; Τι είδους αντιεθνικισμός επιβάλλει οι κάτοικοι μιας χώρας που το όνομα της αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό δηλαδή Βόρεια Μακεδονία να ονομάζονται Μακεδόνες ενώ κάτοικοι άλλων χωρών με όνομα που προέρχεται από γεωγραφικό προσδιορισμό ακόμα και αν ανήκουν στο ίδιο έθνος να αποκαλούνται με βάση αυτόν το προσδιορισμό όπως οι Βορειο Κορεάτες και οι Νοτιο Κορεάτες;

Από πότε η υπεράσπιση της ιστορίας σου είναι εθνικισμός και όχι η κλοπή της; Τι είδους ειρήνη έφερε ο κατευνασμός και η επιβράβευση των ιμπεριαλιστικών ψευδαισθήσεων το είδαμε στην περίπτωση του Χίτλερ. Ειρήνη μπορεί να υπάρξει μόνο όταν υπάρχει αλήθεια, ποτέ με την διαστρέβλωση και τον κατευνασμό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...