Ο Ζουράρις λέει ότι εμείς έχουμε την πολιτική ευθύνη και ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ αφού ο λαός τον ψήφισε!

«Εγώ δε θα υπέβαλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός... Οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες. Η μόνη σωστή άποψη είναι η δική μου», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Focus FM 103.6 της Θεσσαλονίκης και το δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις.

Του Στρατή Μαζίδη

Φυσικά και έχει ο λαός πολιτική ευθύνη. Και για το Ζουράρι που είναι βουλευτής και κυκλοφορεί με το πέδιλο στη Βουλή, ο λαός έχει την πολιτική ευθύνη. 

Και για το μέγεθος της τραγωδίας έχει ευθύνη ο λαός όταν σύμφωνα με το ΤΕΕ το 52% των σπιτιών στο Μάτι στερούνται οικοδομικής αδείας. Άρα; Χτίστηκαν στη ζούλα. Και πως χτίστηκαν κανένα κράτος δεν τα έπαιρνε χαμπάρι ε; Εσείς όμως που πληρώσατε την Πολεοδομία να βγάλετε άδεια και μετά να την κλείσετε, είστε κορόιδα; Και τι θα γίνει τώρα αυτό το 52% είτε κάηκε είτε όχι; Θα κατεδαφιστεί ή θα δοθεί η 50η τελευταία ευκαιρία; Και ούτε ενώ η περιοχή μετετράπη σε δάσος, οργανώθηκαν ποτέ οι κάτοικοι να πουν "ρε παιδιά χρειαζόμαστε υποδομές για να μη λαμπαδιάσουμε κάποια στιγμή. Δεν έχουμε δρόμους, δεν έχουμε τίποτε".

Όλα στην τύχη τους σε αυτήν τη χώρα. Κι από τύχη δε θρηνήσαμε περισσότερους αφού η φωτιά δεν ξέσπασε πχ Σάββατο βράδυ.

Αλλά υπάρχει και μια γενικότερη πολιτική ευθύνη. Διότι ο λαός είναι αυτός που ψήφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μετά διαρκώς. Τους ψήφιζε γιατί τον είχαν βολέψει. Τον έβαλαν στο πρωτόκολο στο Δημόσιο, του έδωσαν πρόωρη σύνταξη στα 45-50, του έδιναν κάθε λίγο και λιγάκι "τελευταίες" ευκαιρίες να νομιμοποιήσει τις αυθαιρεσίες του με το αζημίωτο, τον έμαθαν να λαδώνει κ.ο.κ.

Γενικά ο λαός έχει την πρώτη και τελευταία ευθύνη διότι το όπλο της ψήφου δεν το χρησιμοποιεί σωστά. Δείτε μόνο ποιοι είναι στη Βουλή. Αλλά θα μου πείτε αφού είναι ένας λαός αρεσκόμενος σε υποσχέσεις; Αυτοί του έταξαν 13η σύνταξη, 751 μισθό, διαγραφές χρεών, προσλήψεις (αυτό γίνεται), αυτούς ψήφισε. Ο λαός θέλει κυβερνήσεις ανεύθυνων. Για αυτό και κάηκε. Για αυτό και θα ξανακαεί αν συνεχίσει έτσι.

Τι να κάνουμε; Ένα το χεληδόνι, κι η άνοιξη ακριβή! Δεν πιάσαμε τυχαία πάτο!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail