Χτυπώντας την Κύπρο από μέσα - Η διάλυση της Εθνοφρουράς, η επερχόμενη αποχώρηση του ΟΗΕ κι η κατάληψη της νεκρής ζώνης από τους Τούρκους

Εκτιμάται ότι η επομένη κίνηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ δια της νέας εκπροσώπου του θα επιχειρήσει εκβιασμό της ε/κ πλευράς με αποχώρηση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ για οικονομικούς λογούς.


Η νεκρή ζώνη από Δερύνεια μέχρι Πύργο που καταλαμβάνει το 6% του κυπριακού εδάφους έχει μήκος 1Θ0 χλμ και πλάτος από ξμ μέχρι 6 χλμ. Οι πληροφορίες που έχει η Ε/Φ είναι ότι ο κατοχικός στρατός έχει σχέδιο κατάληψής της νεκρής ζώνης μόλις αποχωρήσει η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ.

Η ε/κ πλευρά τα τελευταία 10 χρονιά έχει προσανατολισθεί σε σταδιακή διάλυση της Ε/Φ λόγω λύσης του κυπριακού μόνο μέσω συνομιλιών και απέκλεισε τελείως την στρατιωτική επιλογή.

Η διάλυση της Ε/Φ άρχισε με την ανάληψή της εξουσίας από το Χριστόφια και επί διακυβέρνησης του από 2008 μέχρι 2013 έχουν διαλυθεί 16 μάχιμες ετοιμοπόλεμες μονάδες και το ολέθριο έργο της διάλυσης της Ε/Φ συνεχίστηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη με τον ΥΠΑΜ Φωκαΐδη ο οποίος διάλυσε άλλες 8 μάχιμες μονάδες με τις τελευταίες δυο μονάδες που εδιαλυσε την 32ΜΚ και την 190ΜΠΠΒ ένα μήνα πριν την αντικατάσταση του. Την ταφόπλακα της διάλυσης της Ε/Φ την έβαλε ο ΥΠΑΜ Φωκαΐδης με τη μείωση της θητείας.

Ο σχεδιασμός ότι θα προκύψει λύση του κυπριακού και η Ε/Φ έπρεπε σταδιακά να διαλυθεί δεν έχει επιτευχθεί και αυτήν την στιγμή είμαστε ξυπόλητοι στα αγκάθια μη έχοντάς τη δύναμη να καλύψουμε τν νεκρή ζώνη λόγω μείωσης της στρατιωτικής μας δύναμης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail