Ο φασισμός του να προσπαθείς να αμαυρώσεις το λαό που αντιδρά στο ξεπούλημα της Μακεδονίας βασισμένος σε ακραίες μειοψηφίες





Το σύνθημα "μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά" που ακούγεται σε συλλαλητήριο για το μακεδονικό είναι εμετικό και ακριβώς αντιστοίχο συθημάτων τύπου στο "Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά" και των νοσταλγών του Γράμμου.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ακραίες μειοψηφίες σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν το λαό που αντιδρά στο ξεπούλημα της ιστορίας του. Κάθε φορά που ο λαός αγωνίστηκε, αγωνίστηκε για το χώμα του γιατί ήξερε την ιστορία που είχε αυτό το χώμα η οποία ήταν η ιστορία του παππού του και του προπάππου του. Επειδή ακριβώς αγαπά ο λαός το χώμα του έχει μαθει να σέβεται και το χώμα και την ιστορία των άλλων λαών.

Διεθνιστική αλληλεγγύη σημαίνει αγώνας για έχουν ολοι οι λαοί ελεύθερες πατρίδες στις οποίες οι λαοί τους θα είναι κυριάρχοι, όχι η μεγαλοαστική θεωρήση που θέλει τους ανθρώπους άμορφη μάζα. Οι υποστηρικτές της δεύτερης άποψης δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνεργάτες στην ουσιά των δικτατόρων και των ξένων κατακτητών που εξανάγκασαν τους πρόσφυγες σε φυγή. 

Σε ότι αφορά το θέμα των Σκοπιών είναι ενδιαφέρον ότι οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής που η χώρα τους περιγράφεται από γεωγραφικό προσδιορισμό ονομαζόνται Νοτιο–Αφρικανοί, οι κάτοικοι όμως της Βόρειας Μακεδονίας θα ονομάζοται Μακεδόνες. Αν το θέμα ήταν ο γεωγραφικός προσδιορισμός δε θα είχα κανένα θέμα να ονομάζονταν οι Σκοπιανοί και Μακεδονες και να γιόρταζαν τον πολιτισμό που ανέπτυξαν από τον 6ο αιώνα. Αν δεν έχουν αναπτύξει κανένα πολιτισμό από τότε μήπως είναι επειδή η ταυτότητα τους δεν είναι ενιαία και τους επιβλήθηκε;

Πόσο φασιστικό είναι στο να συνηγορείς στη διατήρηση μιας επιβαλλόμενης ταυτότητας από τον Τίτο για ιμπεριαλιστικούς λόγους και όχι στη βοήθεια προς τους γείτονες για να βρούν ποιοι είναι; Βούλγαροι  κιΈλληνες που εκσλαβίστηκαν ή οτιδήποτε άλλο. 

Τελειώνοντας οι εκφραστές του "μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά", του "στο Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά" και του Γράμμου θα πρέπει να απομονωθούν από όλους, μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail