Γέροντα που βρισκόμαστε; Σε Εθνική Αγρυπνία, πέρασε ο Ορθρος αλλά κοντεύει να τελειώσει και η Θεία Λειτουργία

Πολλά λεχθέντα του Οσίου Παισίου επιβεβαιώθηκαν και άλλα έρχονται στην σειρά για να επιβεβαιωθεί ο Πνευματοκίνητος Λόγος του που σφραγίσθηκε άνωθεν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πλησιάζει η παγκόσμια μνήμη ενός μεγάλου ΑΓΙΟΥ (12 Ιουλίου) που μας τον χάρισε ο Ουρανός στις δύσκολες μέρες μας.

Θαύματα γίνονται για τους πιστούς αλλά πρόκειται να συνεχιστούν για να αποπαγιδέψουν ένα ολάκερο ΟΡΘΟΔΟΞΟ Έθνος που το φυλάκισαν σε δαιμονικά αδιέξοδα.
Ο Άγιος Παίσιος θαυματουργούσε εν ζωή και σήμερα με την παρρησία του, καθότι ευαρέστησε την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ στην βιωτή του , έχει κύριο λόγο στην σωτηριώδη έκβαση των Εθνικών μας θεμάτων.

Θα ξεκινήσουμε με ένα περιστατικό που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν ο ΑΓΙΟΣ μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία λόγω της εύθραυστης υγείας του.

Άθεος Γεν. Γραμματέας υπουργείου στην Αθήνα είδε το μοναχοπαίδι του να χαροπαλεύει στην Εντατική.

Οι γιατροί δεν έδιναν καμία ελπίδα.

Μια συνεργάτης του μίλησε για τον ΑΓΙΟ των ημερών μας.

Μέσα στην απόγνωση του πήρε το πρώτο αεροπλάνο και πέταξε για Θεσσαλονίκη . Έμαθε ότι ο ΑΓΙΟΣ ήταν στο Θεαγένειο.

Θα άφηνε κατά μέρος τα ιδεολογικά του πιστεύω και θα τον παρακαλούσε.

Αλλά έξω από την πόρτα του δωματίου του ΑΓΙΟΥ υπήρχε το αδιαχώρητο από πολλούς αναγκεμένους σαν αυτό.

Οι γιατροί απαγόρεψαν τους επισκέπτες να ενοχλήσουν τον ΟΣΙΟ που υπέφερε.

Απογοητευμένος ο πατέρας πήρε ένα ταξί για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί στην εξωτερική ράμπα διάβασης προς τις αναχωρήσεις ένας ηλικιωμένος παππούλης στεκόταν δίπλα του με δυσκολία στο βάδισμα.
Ο Γεν. Γραμματέας άδραξε την ευκαιρία και έπιασε τον Γέροντα για να τον περάσει απέναντι.

Όταν τον πέρασε, ο ηλικιωμένος κληρικός τον ευχαρίστησε αλλά η έκπληξη ήταν μεγάλη , όταν του είπε…
Παιδί μου μην στενοχωρείσαι ο γιός σου θα ζήσει.
Κοίτα να μαζευτείς στην ζωή σου και να βοηθήσεις την πατρίδα μας από την θέση σου.

Ο ανώτερος κρατικός υπάλληλος σοκαρίστηκε αλλά μέσα στην παραζάλη του κατόρθωσε να ρωτήσει τον Γέροντα , πώς τον λένε
Εζνεπίδη

Του είπε, και χάθηκε μέσα στο πλήθος εκεί που στοιβάζονται μπροστά στα γκισέ των αναχωρήσεων.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ελληνικό το πρώτο τηλέφωνο ήταν από το νοσοκομείο για να του πουν όσον αναφορά την θεαματική υγεία του παιδιού του.

Ο ανώτερος υπάλληλος έψαξε και έμαθε ποιος ήταν αυτός ο σεβάσμιος Γέροντας Εζνεπίδης που προέβλεψε την σωτηρία του παιδιού του.


Όταν μάλιστα είδε φωτογραφίες του Γέροντα συγκλονίστηκε , δεν μπορούσε να πιστέψει το μέγεθος της ευεργεσίας που δέχτηκε εκεί έξω στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Η ζωή του αλλά και της οικογενείας του άλλαξε μετά την συγκλονιστική θαυματουργία που τους έκανε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ( κατά κόσμον Εζνεπίδης).

Ο ίδιος έλεγε
-μάζεψα την ζωή μου αλλά η δημόσια ζωή στην θέση που υπηρετούσα δεν μαζευόταν με τίποτε , μόνο ένα μεγάλο Εθνικό Θαύμα θα μπορούσε να την μαζέψει όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν έκαναν μεμονωμένα άτομα.

Σήμερα που βρισκόμαστε αδελφοί;

Τόσα χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μας παιδαγωγεί με θλίψεις, μάλιστα επειδή κάποιοι είναι ανεπίδεκτοι νουθεσιών εισήλθαμε στις λεγόμενες ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΛΙΨΕΙΣ ή τα λεγόμενα ανοικτά Εθνικά Θέματα μας.

Πολλοί εξ ημών προβληματιζόμαστε καθότι φαίνεται ολοκάθαρα το μεθοδευμένο σχέδιο του δόλιου αφανισμού.

Η πατρίδα μας θα γίνει τέλος αυτού του Ιουλίου η μεγαλύτερη αποθήκη ψυχών στην Ευρώπη όπως φαίνεται , αυτή την φορά όχι από την Τουρκία αλλά από την Γερμανία.

Έφεραν ανθρώπους στην ΕΥΡΏΠΗ για να πραγματοποιήσουν τους σκοτεινούς σχεδιασμούς τους και τώρα τους επιστρέψουν όχι πίσω στις πατρίδες του αλλά στην Ελλάδα.

Και ανάμεσα σε αθώους πρόσφυγες φαίνεται να υπάρχουν σεσημασμένοι εγκληματίες που δημιούργησαν προβλήματα στην Ευρώπη.
Φυσικά πρώτα αυτούς θα επιστρέψει η Μέρκελ στην Ελλάδα για να φτιάξει το προφίλ της.

Για να μην το πάμε το πράγμα παρακάτω …καθότι ο πνευματικός νόμος επικρέμεται ήδη πάνω από την Ευρώπη της Γερμανίας.

Ας πούμε τι έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και τι λύση έδινε για αυτό το θέμα που σχετίζεται με την σωστή φύλαξη των συνόρων μας στην οποία θα αναγκαστούμε να πάμε εξ αιτίας ανωτέρας βίας.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ομιλούσε για στρατό σε όλα τα σύνορα της Ελλάδος ( Θαλάσσια και Ηπειρωτικά) δηλ. για σφράγισμα των συνόρων μας.

Αυτό το πολεμικό και οικονομικό κακό που προαιωνίζεται να γίνει σε όλο τον κόσμο θα οδηγήσει σε τρομακτικές μετακινήσεις πληθυσμών , όπως πάντα συνέβαινε σε αντίστοιχες περιόδους.

Σ’ αυτό το σημείο ρωτάω: «Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο Ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο;» «Όχι» λέει. «Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος.
Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι’ αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το Μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα Βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι.
«Γέροντα», τον ρωτάω μετά, «την Πόλη θα την δώσουν σ’ εμάς;» «Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανένα. Θα σε βγάλουν τρελλό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις». Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό.
Ο Γέροντας Παΐσιος αποκαλύπτει στον Ανέστη Μαυροκέφαλο, τα γεγονότα που θα προηγηθούν της παράδοσης της Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες.»
 Πηγή: Περιοδικό Παρακαταθήκη http://www.diakonima.gr/2010/04/14/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/


ΕΡΩΤΗΜΑ
Τι θα γινόμασταν δίχως την ζωντανή παρουσία των λόγων του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θα μας πυροβολούσαν πισώπλατα σαν άτομα και σαν Έθνος οι αντίχριστοι.
Δόθηκε ικανός χρόνος και οι ζωοπάροχες συμβουλές και προρρήσεις του Αγίου για τα Εθνικά μας Θέματα έγιναν κτήμα της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού που μετεωρίζεται στα τεχνητά αδιέξοδα της καθημερινότητας που του επέβαλλαν.
Ο Όσιος ομίλησε για την πολιτική κατάσταση των ημερών μας, για την αντίχριστη τοκογλυφία των Δυτικών, για τον εξ Ανατολών και το εκ Βορρά κίνδυνο, για την Μακεδονία μας και για το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ .
Τόλμησε και ομίλησε και σήκωσε στις αδύναμες σαρκικές πλάτες του το βάρος του αγώνα κατά του αντίχριστου σφραγίσματος με το δυσώνυμο νούμερο, όπως μαρτυρεί και το ιδιόγραφο σημείωμα του «τα σημεία των Καιρών».
Τόλμησε και ομολόγησε απέναντι στους διαχρονικούς χλευαστές του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού και της Ρωμιοσύνης, το πάρσιμο και το δόσιμο στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης επιβεβαιώνοντας τις προφητείες τόσων άλλων ΑΓΙΩΝ της φιλτάτης ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τόλμησε και τολμάει και σήμερα να ομιλεί απέναντι στους οικονομικούς δυνάστες και κατακτητές μας, απέναντι στους Θρασύδειλους Τούρκους, και να ομολογεί ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Ο πιο στενός του πνευματικός φίλος αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ορολογία βγήκε και μίλησε πριν λίγες ημέρες και φυσικά αυτό μόνο τυχαίο γεγονός δεν αποτελεί.
«Τι μου κατέθεσε ο Άγιος Παΐσιος για τα μελλούμενα στην Ελλάδα» Π. Χριστόδουλος ηγούμενος της Ι.Μ.Κουτλουμουσίου
«Προς τας εκεί πάνε τα πράγματα για την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ»
«τρεις εβδομάδες πριν κοιμηθεί τον επισκέφτηκα στην Σουρωτή, μου είπε ότι η Ελλάδα θα περάσει μια μεγάλη πείνα, μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά στο τιμόνι της Ελλάδος είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ και θα την βοηθήσει»
«όταν ο ΚΥΡΙΟΣ, μου είπε, πήγαν οι Έλληνες να τον επισκεφτούν, είπε, ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου»
«μας μίλησε για μια σύρραξη που θα έχουμε με την Τουρκία»
« είπε ότι θα βοηθήσουν οι Ρώσοι, η Ελλάδα να μην πάθει ζημιές»
«μετά από αυτό μας μίλησε για την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ»
«και το εξήγησε»
-δεν σας είπα πέρσι και δεν σας λέω τώρα λεπτομέρειες γιατί είναι λεπτά θέματα ,αντιλαμβάνεστε ότι είναι εθνικοί λόγοι και δεν χρειάζεται στην φωτιά να ρίχνουμε λάδι και πετρέλαιο και βενζίνη»
«πάντως πολλά πράγματα που είπε σε εμένα, πολλά πράγματα έχουν τακτοποιηθεί»
«έχουν έρθει, τα έχουμε περάσει»
«Είπε για το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ότι περάσαμε μια κρίση, την περάσαμε και την περνάμε»
«πάντως οι τούρκοι έχουν τα κόλλυβα τους στο ζωνάρι»
«Πάντως στον χάρτη δεν θα υπάρχει η τουρκία»
« πάντως οι κρυπτοχριστιανοί θα ξεφυτρώσουν σαν τα μανιτάρια»
Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ. 17/10/2016
Πηγή: apantaortodoxias
https://youtu.be/mA8ErdG4dRA
Ένας καλός φίλος, ο Παύλος μας υπενθύμισε μια παράδοξη ρήση ενός σεβάσμιου κληρικού που ήταν η αιτία στις 8- 3- 2016 να την αρθρογραφήσουμε « -ΓΕΡΟΝΤΑ που βρισκόμαστε; -Σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, τελείωσε ο Εσπερινός και μπήκαμε στην ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.»
Πήραμε το θάρρος και είχαμε την πρόσβαση να ξαναρωτήσουμε τον ίδιο Γέροντα πριν λίγες ώρες …
Γέροντα πριν δυο χρόνια είπες αυτά…
Τώρα τι συμβαίνει; που βρισκόμαστε;
« Σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, πέρασε ο ΟΡΘΡΟΣ αλλά κοντεύει να τελειώσει και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ»
« πριν όμως μεταλάβουμε των Αχράντων Μυστηρίων και πάρουμε Αντίδωρο θα δούμε την διάλυση της Τουρκίας εξ αιτίας της πολιτικής σκληρότητας και των αφρόνων ενεργειών του προέδρου της»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί
ΒΟΗΘΕΙΑ όλων μας ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail