Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας δήλωνε τέσσερις ημέρες πριν την καταστροφή: «Όλος ο μηχανισμός στήριξης βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο!»

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη, στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ" (ΕΡΤ) και τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη, σχετικά με τα νέα ενημερωτικά μηνύματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Τα βίντεο προτείνουν μέτρα πρόληψης που μπορούν να λάβουν οι εργαζόμενοι στην ύπαιθρο για να περιορίσουν τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών, αλλά και οδηγίες για την κατάρτιση ατομικών και οικογενειακών σχεδίων από τους πολίτες για την κατάλληλη προετοιμασία τους πριν την εκδήλωση μιας καταστροφής.

Ακούστε τον όμως να λέει τα παρακάτω μόλις 4 ημέρες πριν την καταστροφή στην Αττική:

Για τα δικά μας δεδομένα, ελληνικά δημοσιονομικά δεδομένα, θεωρούμε ότι και εγώ το πιστεύω ακράδαντα ότι ο μηχανισμός στήριξης είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, πολύ καλύτερα και από πέρυσι και από τον προηγούμενο χρόνο, τόσο από πλευράς εναέριων μέσων αλλά όσο και από πλευράς χερσαίων. Καταφέραμε παρά τις δυσκολίες τις γραφειοκρατικές που όλοι γνωρίζετε, να έχουμε και περισσότερα εθνικά εναέρια μέσα, που μιλάμε τα Canadair, στείλαμε κινητήρες στην Αμερική επισκευάστηκαν, αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ μεγαλύτερες διαθεσιμότητες μας βοηθάει και ο στρατός με τα πολύ καλά ελικόπτερα και να προσθέσουμε τα ελικόπτερα που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα που όλα είναι πλέον διαθέσιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να δώσουν την δικιά τους μάχη. 

Ακούστε μετά το 5ο λέπτο:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail