Σκόπια: “Εξαγριωμένη η Ελλάδα με τη χρήση του ονόματος «Μέγας Αλέξανδρος»”

Η διπλωματική ένταση αυξήθηκε και πάλι μετά από την παρέμβαση των Ελλήνων αξιωματούχων προς τα κυβερνητικά όργανα των Σκοπίων, τα οποία στα επίσημα έγγραφά τους εξακολουθούν να αναφέρουν τον αυτοκινητόδρομο που πέρυσι ο ελληνικός λαός ενημερώθηκε ότι σήμερα ονομάζεται «Φιλία», ωστόσο εξακολουθούν να τον αναφέρουν ως «Μέγας Αλέξανδρος».


Το τελευταίο παράδειγμα σε αυτό, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, είναι η αναφορά σε ένα ‘συμβάν’ από δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών πριν από τρεις ημέρες που αναγράφει ότι συνέβη στη λεωφόρο «Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Για την ελληνική πλευρά είναι απαράδεκτο ότι η λεωφόρος «Μέγας Αλέξανδρος» εξακολουθεί να έχει το παλιό όνομα, αν και τεχνικά είναι ένας ξεχωριστός δρόμος που βρίσκεται στη δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Γκάζι Μπάμπα.

Μετά την απάντηση των Σκοπίων ότι για την αλλαγή του ονόματος της λεωφόρου είναι υπεύθυνος ο δήμος Γκάζι Μπάμπα, οι Έλληνες εκπρόσωποι απάντησαν με στοιχεία στα οποία αναφέρουν ότι ο δήμαρχος είναι εκλεγμένος από την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση –SDSM και η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τα αλβανικά κόμματα ανήκουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Για την Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ώστε αυτή η λεωφόρος να ονομάζεται Εθνική Οδός Φιλίας με το τμήμα που αρχίζει λίγο έξω από τα Σκόπια.

Η λεωφόρος «Μέγας Αλέξανδρος» έλαβε την ονομασία το 1994, όταν κυβέρνηση στα Σκόπια ήταν η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση και αρχίζει από το Μπιτ Παζάρ και πηγαίνει προς την έξοδο των Σκοπίων στον Ιππόδρομο.


(Στοιχεία από netpress.com.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...