ΕΔΩ και ΤΩΡΑ AirBnB φιλανθρωπίας για τα ορφανά της φονικής πυρκαγιάς του Λύρειου Ιδρύματος


Μετά τον θάνατο των αθώων παιδιών και βρεφών στην Ανατολική Αττική από την φονική πυρκαγιά μας ελέγχουν και οι ψυχές των ορφανών παιδιών που έμειναν στο δρόμο.

Εδώ και τώρα πρέπει καλοί μου άνθρωποι να βρεθεί λύση προσωρινή και μόνιμη.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η φωτιά κατέστρεψε το Λύρειο Ίδρυμα -65 ορφανά παιδιά χωρίς στέγη.

« Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος είχαν επικοινωνήσει αρχικά με τον ιδιοκτήτη του μοναδικού ξενοδοχείου στο Μάτι, το οποίο δεν υπέστη ζημιές από τις φονικές πυρκαγιές προκειμένου να φιλοξενήσει 20-25 παιδιά στις εγκαταστάσεις του, δεδομένου ότι θα παραμείνει κλειστό.

Ωστόσο, το αίτημα προσωρινής φιλοξενίας αντιμετωπίστηκε αρνητικά, προς έκπληξη των αρμόδιων, και τώρα αναζητούν εναλλακτική λύση για το πρόβλημα που είναι ζωτικής σημασίας και για την ψυχολογία των μικρών παιδιών μετά το σοκ που έχουν υποστεί.» http://www.iefimerida.gr/news/434024/i-fotia-katestrepse-lyreio-idryma-65-orfana-paidia-horis-stegi-eikones

Θύμα της πύρινης λαίλαπας που κατέπνιξε την ανατολική Αττική και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 87 ανθρώπους, έπεσε και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, στον Νέο Βουτζά.

Το Λύρειο φιλοξενεί 65 ορφανά παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, προκειμένου τα άτυχα παιδιά να ξαναβρούν καταφύγιο. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο, αφού εκτός από σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το κτίσμα, υπάρχουν και εξίσου σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση.



ΕΝΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ζητάει σήμερα την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας.

« Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα "Οι Άγιοι Ανάργυροι" "Ορθόδοξο Χωριό" ιδρύθηκε το 1967 από λίγες Μοναχές, με δωρεά του αείμνηστου καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού ΜΑΡΚΟΥ ΛΥΡΑ. Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης (Μάτι), πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά. Την ευθύνη λειτουργίας του Ιδρύματος έχει η Κοινοβιακή Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους. Δεν λαμβάνει καμία απολύτως επιδότηση ή επιχορήγηση.» http://www.desmosdirect.org/Profiles/4fa7f84f-7ee8-49cd-b649-ce3197446c50/lyreio-paidiko-idryma-oi-agioi-anargyroi---orthodoxo-chwrio



ΕΥΓΕ η πρώτη προσφορά

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αποφάσισε σήμερα την οικονομική ενίσχυση του πληγέντος από την πυρκαγιά Λύρειου Ορφανοτροφείου, με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Υπάρχει AirBnB πραγματικής ελεημοσύνης και εν μέσω τουριστικής περιόδου που μας ενώνει και μας χαρίζει άυλες πνευματικές μετοχές υπεραξίας αφορολόγητες.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail