Έσωσε αετό τοποθετώντας του πόδι που δημιούργησε σε 3D εκτυπωτή

 DHA Photo
Freepen.gr - Ένας νεαρός άνδρας στην επαρχία Mardin της νοτιοανατολικής Τουρκίας φρόντισε έναν αετό που είχε χάσει τα νύχια του, εξοπλίζοντας τον με ένα τρισδιάστατο πόδι, όπως αναφέρει η dailysabah.com.

Ένας κάτοικος του χωριού Derik, ο 23χρονος Hasan Kızıl έχει ονομαστεί ως "επισκευαστής ζωής" από τους ντόπιους για την κατασκευή προσθετικών άκρων για τραυματισμένα ζώα με αυτοσχέδια μέσα.

Τον αετό του τον έφερε ένα παιδί αφού βρέθηκε σε εξαντλημένη κατάσταση. Μετά την εξέταση του αετού, ο Kızıl συνειδητοποίησε ότι λείπουν τα νύχια στο ένα πόδι.

Σύμφωνα με τον Kızıl, ο αετός έχασε τα νύχια του σε έναν ηλεκτρικό φράκτη και συνεπώς δεν μπορούσε να πετάξει.

"Οι αετοί απογειώνονται με στήριξη από τα πόδια τους και ο συγκεκριμένος αδυνατούσε να πετάξει καθώς δεν μπορούσε να απογειωθεί χωρίς πόδι", είπε.

Μετά από προσεγμένους υπολογισμούς και μοντελοποίηση, ο Kızıl κατάφερε να δημιουργήσει ένα προσθετικό άκρο για τον αετό χρησιμοποιώντας ένα 3D εκτυπωτή. Λίγο μετά τη λήψη του τρισδιάστατου άκρου του, ο αετός προσπάθησε να απογειωθεί και το πέτυχε μετά από αρκετές δοκιμές.

Ο Kızıl δήλωσε ότι έχει βοηθήσει περίπου 300 ζώα με αναπηρία μέχρι στιγμής δωρεάν και ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να σώσει τον αετό.

Ο  νεαρός άνδρας ήταν ο αποδέκτης του βραβείου καλοσύνης από την Τουρκική Προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων το Μάρτιο για τις προσπάθειές του για τη θεραπεία των ζώων με αναπηρία. Το βραβείο του δόθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail