Η Τουρκία το 2021 παραλαμβάνει το TCG Anadolu, το πρώτο της ελαφρύ αεροπλανοφόρο

Freepen.gr - Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να παραλάβει τον πρώτο αεροπλανοφόρο που κατασκευάστηκε σε εθνικό επίπεδο, το TCG Anadolu το 2021, αναφέρει το ahaber.com.tr στις 18 Ιουλίου.

Το πλοίο αμφίβιας πλοήγησης πολλαπλών δυνάμεων TCG Anadolu θα παραδοθεί στην Διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων τον Απρίλιο του 2021.

Με το πολυσχιδές αμφίβιο πλοίο επιδρομών η Τουρκία θα είναι μία από τις 14 χώρες στον κόσμο με αεροπλανοφόρο. Το TCG Anadolu, στη ναυπήγηση του οποίου γίνεται σε ποσοστό 68% από τουρκικά χέρια, θα είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους αερομεταφορείς παγκοσμίως. Το γιγαντιαίο πλοίο πλάτους 32 μέτρων θα μπορεί να πλέει για 9.000 μίλια (14.500 χιλιόμετρα) χωρίς ανεφοδιασμό.

Η κατασκευή του πολυαναμενόμενου πλοίου επίθεσης, το οποίο αποτελείται από 114 μπλοκ, θα ενισχύσει την ικανότητα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων και θα αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα του τουρκικού ναυτικού.

Οι υπάλληλοι δήλωσαν το Μάρτιο ότι το 90 τοις εκατό της κατασκευής των επιμέρους τμημάτων έχει ολοκληρωθεί και έπεται η φάση της συναρμολόγησης.

Οι ναυπηγικές εργασίες άρχισαν στις 30 Απριλίου 2016 στο ναυπηγείο της Sedef Shipbuilding Inc. στην Κωνσταντινούπολη, με την τρόπιδα να τίθεται 7 Φεβρουαρίου 2018.

Το TCG Anadolu έχει βαιστεί πάνω στο ισπανικό ελικοπτεροφόρο LHD Juan Carlos I και μπορεί να διαμορφωθεί ως ελαφρύ αεροπλανοφόρο μεταφέροντας έως και 12 F-35B και 12 ελικόπτερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail