Ισραηλινοί πύραυλοι επιφανείας θα απειλούν το Ρωσικό Στόλο στη Βαλτική από το 2019

Freepen.gr - Η Israel Aerospace Industries (IAI) κέρδισε ένα συμβόλαιο για την προμήθεια πυραύλων εδάφους / επιφανείας - επιφανείας Gabriel (SSM2020) στη Φινλανδία για να αντικαταστήσουν τους υπάρχον σύστημα πυραύλων εναντίον πλοίων στο ναυτικό για 162 εκατομμύρια ευρώ, με μια επιλογή 193 εκατ ευρώ.

Ο υπουργός Άμυνας Jussi Niinistö της Φινλανδίας έδωσε στη Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Φινλανδίας να κάνει μια συμφωνία για την αγορά των πυραύλων ενώ υπήρχαν ακόμη προσφορές από για NSM (Kongsberg, Νορβηγία), EXOCET (MBDA, Γαλλία), Harpoon (Boeing, USA) και RBS15 (SAAB, Σουηδία).

Το σύστημα που θα αγοραστεί θα αντικαταστήσει το τρέχον σύστημα πυραύλων MTO85M που θα φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του το 2020. Οι νέοι SSM2020 θα εγκατασταθούν στα πλοία κατηγορίας Hamina Class και Squadron 2020 αλλά και σε πλατφόρμα οχημάτων. Η προμήθεια θα έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις των φινλανδικών αμυντικών δυνάμεων και τις ικανότητες του φινλανδικού ναυτικού έως τη δεκαετία του 2050.

Τα κύρια κριτήρια επιλογής περιελάμβαναν την απόδοση σε σχέση με το κόστος και το χρονοδιάγραμμα απόκτησης, το κόστος του κύκλου ζωής και την ασφάλεια του εφοδιασμού καθώς επίσης τη συμβατότητα με το υφιστάμενο σύστημα υποδομής και άμυνας. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις ποσότητες του προς αγορά συστήματος δε θα δημοσιοποιηθούν.

Η αγορά θα περιλαμβάνει τους εκτοξευτήρες, τους πυραύλους, τους προσομοιωτές, τον εξοπλισμό δοκιμών, τα ανταλλακτικά και την εκπαίδευση. Οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των ετών 2019 και 2025.

Το SSM2020 θα αποτελεί σημαντικό μέρος της απόδοσης των φινλανδικών αμυντικών δυνάμεων και γι 'αυτό η συντήρηση θα πραγματοποιείται στη Φινλανδία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail