Τσαβούσογλου: Το Μάιο του 2019 οι πρώτοι S-400 στα χέρια της Τουρκίας - Δε φεύγουμε από το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες των συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 πριν από το τέλος του επόμενου έτους, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ένα φόρουμ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

"Οι πρώτες παραδόσεις του συστήματος S-400 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του 2019", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η αγορά των S-400 από τη Ρωσία δεν σημαίνει πως η Αγκυρα σχεδιάζει να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ.

Στα μέσα Ιουνίου, μια στρατιωτική-διπλωματική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο TASS ότι δόθηκε η παραγωγή των αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 να έχει ολοκληρωθεί το Μάιο του 2019 για να ξεκινήσουν οι παραδόσεις στην Τουρκία.

Η Τουρκία έγινε ο δεύτερος αγοραστής του συστήματος S-400 μετά την Κίνα. Η σύμβαση υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα συστήματα αρχικά επρόκειτο να παραδοθούν στις αρχές του 2020. Αργότερα προέκυψε ότι η Άγκυρα ζήτησε να επιταχυνθούν τις παραδόσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail