Ποιοι είναι οι 200.000 συνταξιούχοι που θα πάρουν αναδρομικά τον Αύγουστο

Συνολικά έχει υπολογιστεί επιστροφή 55 εκατομμυρίων ευρώ

Αναδημοσίευση από: news.gr

Περίπου 200.000 θα δουν στις συντάξεις τους, που θα πληρωθούν στο τέλος Ιουλίου ή στις αρχές του Αυγούστου την επιστροφή των αναδρομικών που δικαιούνται από παράνομες κρατήσεις που είχαν γίνει στις επικουρικές τους υπέρ του ΑΚΑΓΕ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, τα αναδρομικά θα δοθούν μαζί με την σύνταξη του Αυγούστου.

Το συνολικό ποσό που θα επιστροφή για τα αναδρομικά ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ.

Ήδη από τον περασμένο Μάιο οπότε και ξεκίνησαν οι διορθώσεις στις κρατήσεις οι συνταξιούχοι άρχισαν να βλέπουν μικρές αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω της αλλαγής. Έτσι περίπου 145.000 άτομα είδαν μηνιαία αύξηση 1 ευρώ ως 20 ευρώ, περίπου 40.000 άτομα είδαν αύξηση στην σύνταξη από 20 ως 40 ευρώ, ενώ περίπου 12.000 άτομα είδαν αυξήσεις από 40 ως 60 ευρώ το μήνα.

Ο νέος τρόπος παρακράτησης και τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους (πρώην ΤΕΑΔΥ), πρώην εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), τραπεζοϋπαλλήλους της Αγροτικής τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ) και προσωπικό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ).
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...