Η παρακμή της Ελλάδας φαίνεται από τα ονόματα των διανοουμένων που το 1992 στήριξαν την ιστορία της χώρας

Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κατανοητή η παρακμή της χώρας είναι να δούμε τα ονόματα των διανοουμένων οι οποίοι το 1992 στήριξαν την υπεράσπιση της ιστορίας μας για να καταλάβουμε ποιος στηρίζει το δίκιο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το 1992 πέντε διαννούμενοι οι οποίοι ήταν ο Οδυσσέας Έλύτης, η Μελίνα Μερκούρη, ο Αριστόβουλος Μάνεσης, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο Δημήτρης Τσάτσος και ο Γιάννης Γεωργάκης έστειλαν επιστολή στην ΕΕ ζητώντας να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Στην επιστολή τους ανέφεραν μεταξύ των άλλων το λόγο που η συγκεκριμένη περιοχή ονομάστηκε δημοκρατία της Μακεδονίας δηλάδή η επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Η επιστολή κατέληγε με τη φράση: Το όνομα μας η ψυχή μας. 

Το 2018 κάποιοι άλλοι διανοούμενοι αριθμητικά περισσότεροι υπέγραψαν μια επιστολή στηρίζοντας τον αλυτρωτισμό που κατήγγειλαν οι διανοούμενοι το 1992. Αρκεί να διαβάσει κανείς τα ονόματα που υπογράφουν τις δυο επιστολές για να καταλάβει πως έφτασε η επιβράβευση του ξένου εθνικισμού να ονομάζεται καταπολέμησή του.

---
photo: dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail