Πως και γιατί η συνειδητή αδρανοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το 1975 συνιστά τεράστιο και διαρκές έγκλημα κατά της χώρας μας

Και όμως, ούτε το 2007, ούτε στο Μάτι δεν κλήθηκε από την πρώτη στιγμή ο Στρατός Ξηράς - η μόνη κρατική Δύναμη με επαρκή σχέδια, μέσα, προσωπικό και συνεχή εκπαίδευση στην Πυρασφάλεια: απομόνωση εστιών πυρός, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, διάσωση εγκλωβισμένων και μεταφορά αμάχων σε ασφαλείς χώρους. Γιατί;

Ραχήλ Μακρή

Γιατί μετά το 1975, με πρόσχημα την αποχουντοποίηση, με πλήθος νόμων, κανονισμών και εγκυκλίων (φανερών και μυστικών) έχει αφαιρεθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κάθε δυνατότητα αυτόνομης επέμβασης σε συνθήκες Έκτακτης Ανάγκης παντός είδους χωρίς προηγούμενη γραπτή Εντολή και σαφείς Κανόνες Εμπλοκής από την «πολιτική ηγεσία», δηλαδή την κυβέρνηση, το ΚΥΣΕΑ και τον φερόμενο ως «Υπουργό Άμυνας».

Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι γνωστά από τα Ίμια (2-1-1996), τις γκρίζες ζώνες, τη λαθρομετανάστευση και τις φυσικές καταστροφές σ’όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.
Ακόμα και πρόταση ΓΕΕΘΑ για άμεση ενεργοποίηση Αμυντικών Σχεδίων και αυτόνομης εμπλοκής Στρατού σε αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών ή φυσικών καταστροφών κινδυνεύει να αντιμετωπίσει κατηγορίες Ένοπλης Στάσης και Εσχάτης Προδοσίας.

Αν αυτό δεν λέγεται εσωτερική κατοχή και αφοπλισμός, πως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί.

Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια «συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ» αναφέρονται μόνο για προμήθειες μεγάλων οπλικών συστημάτων και τη μοιρασιά της αντίστοιχης μίζας (βλ. Τσοχατζόπουλος, Βενιζέλος, υποβρύχια, Καμμένος, αεροπλάνα κλπ).

Και μόνο η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (του οποίου τις δυνατότητες στον τομέα Πυρασφάλειας γνωρίζουμε πολύ καλά), συνιστά τεράστιο ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Έτσι έγινε και στα Ίμια με Λυμπέρη Πάγκαλο Σημίτη. Έβλεπε τους Τούρκους κομάντος να καταλαμβάνουν τη μία από τις βραχονησίδες και «ζήτησε άδεια και κανόνες εμπλοκής» από τον Σημίτη!

Στο τέλος αναγκάστηκε να στείλει το ελικόπτερο σε αποστολή αυτοκτονίας για να κρύψει τη νέα υποχώρηση αμαχητί απέναντι στον εχθρό μετά την Κύπρο το 1974.

Από το 1975 ο Στρατός δεν έχει την πρωτοβουλία ΠΟΥΘΕΝΑ. Ούτε στην πυρασφάλεια. Το 1982 ο Παπανδρέου κατάργησε τη Μ.Ο.Μ.Α. που αναλάμβανε «δωρεάν» δημόσια έργα εθνικής ασφάλειας για να τα δώσει όλα στον Εθνικό εργολάβο ή στον Τσίπρα που το 1992 μετακόμισε στον Διόνυσο.
Αυτό δεν το λέει κανείς, όλοι μιλάνε για τοπική αυτοδιοίκηση σχέδια και κολοκύθια.

Το Τεχνικό Σώμα με τη Μ.Ο.Μ.Α. αναλάμβανε τα πάντα, σχέδια, υποδομές, εκτέλεση Μετά κατάργησαν και Δασική Υπηρεσία και Υπηρεσία Δασοπυρόσβεσης. Όλα τα γεφύρα, αεροδρόμια πρίν το 1982 ήταν δημόσια έργα του Στρατού.

Ο Στρατός κατάντησε υπηρεσία κέτερινγκ που παίρνει εντολές από Τόσκες και Καμμένους, των υπεύθυνων δηλαδή για το ολοκαύτωμα στην Ανατολική Αττική.

* Η Ραχήλ Μακρή είναι Οικονομολόγος (MSc in Banking) , πρώην βουλευτής κι επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...