Οι αμυντικές δαπάνες στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 113%

Το τουρκικό ινστιτούτο στατιστικής (TÜIK), ανακοίνωσε ότι στον προϋπολογισμό της Τουρκίας για το 2018, σχετικά με την έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα της Άμυνας κατανέμονται 3,7 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες, που είναι 113% αυξημένες από ό, τι το 2017.


Πέρυσι, διατέθηκαν 12,9 δις τουρκικές λίρες για την έρευνα από τον κρατικό προϋπολογισμό που με τη σειρά του ήταν 17,5% αυξημένος από το 2016 (10,7 δις τουρκικές λίρες - ή $2,2 δισεκατομμύρια).

Οι κύριες δημόσιες δαπάνες σε αυτόν τον τομέα το 2017 διατέθηκαν στις μελέτες που πραγματοποίησαν τα τουρκικά πανεπιστήμια, συνολικού ύψους 2,9 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (600 εκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθούν οι δαπάνες για έρευνα στον τομέα της Άμυνας- 1,9 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Αυτό το έτος, οι χορηγήσεις σε αυτόν τον τομέα αυξήθηκαν σε 3,7 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (760 εκατομμύρια δολάρια), γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


(Στοιχεία από mk-turkey.ru)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...