Δημόσιος υπάλληλος δεν πήγαινε στη δουλειά του για 10 χρόνια. Αμειβόταν με 50.000 ευρώ ετησίως κι είπε ότι εργαζόταν σαν σκλάβος

Freepen.gr - Ο Carles Recio, δημόσιος υπάλληλος στην ισπανική επαρχία της Βαλένθια τέθηκε σε διαθεσιμότητα για 9 χρόνια, αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε απουσιάσει από τη δουλειά του για περισσότερο από μια δεκαετία αλλά αμοιβόταν με 50.000 ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρει η telegraph.co.uk κάθε πρωί της ημέρας, ο Recio, διευθυντής αρχείων στην επαρχιακή κυβέρνηση της Βαλένθια, εμφανιζόταν στο γραφείο του μόνο για να χτυπήσει κάρτα και επέστρεφε στις 4 μ.μ.

Ήταν μια ρουτίνα που κατόρθωσε να διατηρήσει για δέκα χρόνια μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, όταν άρχισαν να δημιουργούνται υποψίες σε συναδέρφους του.

Αρχικά η απόπειρα δίωξης του μπλοκαρίστηκε από κρατικούς δικηγόρους, οι οποίοι θεώρησαν ότι η χρόνια και καλοπληρωμένη απουσία του δεν αποτελούσε έγκλημα. Ωστόσο, ένα δικαστήριο στη Βαλένθια προχώρησε στην εννιάχρονη διαθεσιμότητα μιλώντας για "κατάφωρη παραμέληση των βασικών καθηκόντων που είναι εγγενείς στην θέση εργασίας".

Ο Recio έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι δεν ήταν υπεύθυνος για την απουσία του, για την οποία προσέφερε ποικίλες εξηγήσεις. Στο δικαστήριο που έγινε το Μάρτιο έλεγε είχε πράγματι "δουλέψει σαν δούλος" μακριά από το γραφείο του.


"Εγώ κάνω τεκμηρίωση έξω από το γραφείο, το έργο ενός σκλάβου", είπε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό La Sexta. "Αυτό σημαίνει ότι δουλεύω έτσι ώστε οι άλλοι να πάρουν το καρπό της δουλειάς μου".

Ωστόσο, το δικαστήριο της Βαλένθια απέρριψε την εξήγηση αυτή, σημειώνοντας ότι οι έρευνες δεν κατάφεραν να επιδείξουν κανένα έργο που ισχυριζόταν ότι είχε κάνει κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

Επίσης, δε βρέθηκε κανένα στοιχείο για τον ισχυρισμό του ότι είχε πει στους ανωτέρους του πως είχε απομείνει χωρίς γραφείο μετά από προηγούμενη μετεγκατάσταση των γραφείων του.

Ωστόσο, το δικαστήριο άσκησε σκληρή κριτική για την επαρχιακή κυβέρνηση, για την οποία δήλωσε ότι πράγματι δεν κατάφερε να εποπτεύσει σωστά την ανάθεση χώρων εργασίας.

Η απουσία του κ. Recio θα ήταν αδύνατη "χωρίς τη συναίνεση ή την αδιαφορία της διοίκησης για την οποία εργάστηκε", ανέφερε το δικαστήριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail