Το νέο θαλάσσιο όπλο της Ρωσίας, το Vyshniy Volochok ετοιμάζεται πάνοπλο για μάχη!

Freepen.gr - Η νεότευκτη κορβέττα Vyshniy Volochok που έχει ενταχθεί στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, θα αποπλεύσει σύντομα για αποστολή στη Μεσόγειο όπου θα ενταχθεί στη ρωσική Μεσογειακή Μοίρα, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Ναύαρχο  Βίκτορ Λίιν.

"Το Voshnyy Volochok έχει ενταχθεί στα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας", δήλωσε ο Liin. "Τώρα θα κάνει ασκήσεις μάχης για να προετοιμαστεί για τις επιχειρήσεις σε ένα νέο σκηνικό. Θα γίνει εκπαίδευση γύρω από θέματα πλοήγησης και ετοιμότητας μάχης".

Όλα αυτά θα αποτελέσουν μέρος των προετοιμασιών για περαιτέρω αποστολές στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο", δήλωσε στην τελετή της ανύψωσης της σημαίας του Στ. Ανδρέα - του Ρωσικού Ναυτικού Εντολέα - στο πλοίο.

Όπως αναφέρει το TASS, το Vyshniy Volochok είναι ένα πλοίο πολλαπλών ρόλων εξοπλισμένο με το σύγχρονο πυροβολικό, πυραυλικό, ανθυποβρυχιακό, αντιαεροπορικό και ραδιοεξοπλισμό.

Είναι το έκτο από την οικογένεια των πλοίων Buyan-M και το μόνο που έχει εκχωρηθεί στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας μέχρι σήμερα. Αυτά τα πλοία έχουν διευρυμένη μετατόπιση του νερού και μεταφέρουν υψηλής ακρίβειας μεγάλης απόστασης πυραυλικά συστήματα Kalibr-NK σχεδιασμένα για επιθέσεις σε θαλάσσιους και χερσαίους στόχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail