Η κατασκευή των S-400 της Τουρκίας προχωρά κανονικά λένε οι Ρώσοι

© Михаил Метцель/ТАСС
Freepen.gr - Οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν υποχρέωση το Μάιο του 2019 να ολοκληρώσουν την παραγωγή των συστημάτων πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 για να παραδοθούν στην Τουρκία. Αυτό αναφέρθηκε από στρατιωτικο-διπλωματική πηγή στο πρακτορείο TASS.

"Οι εργολάβοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την παραγωγή των συστημάτων το Μάιο του 2019 για να αρχίσουν να τα παραδίδουν την Τουρκία τον Ιούλιο", ανέφερε η πηγή.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας και η Rosoboronexport δεν σχολίασαν αυτές τις πληροφορίες του πρακτορείου Tass.

Η Τουρκία έγινε ο δεύτερος πελάτης του συστήματος S-400 μετά την Κίνα. Η υπογραφή της σύμβασης ανακοινώθηκε επισήμως το Σεπτέμβριο του 2017. Αρχικά σχεδιάστηκε η μεταφορά των συστημάτων στην τουρκική πλευρά στις αρχές του 2020. Αργότερα έγινε γνωστό ότι , κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας, οι παραδόσεις θα επιταχυνθούν και προγραμματίζονται για τον Ιούλιο του 2019.

Όπως διευκρίνισε η στρατιωτικο-διπλωματική πηγή, ένα μέρος των συστημάτων των S-400 σχεδιάζεται να παραδοθεί στην Τουρκία με θαλάσσιες μεταφορές και ένα άλλο αεροπορικώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail