Άλλη μια τουρκο-ουκρανική αμυντική συνεργασία - Εγκατάσταση Rocket Launcher σε ελαφρά θωρακισμένα οχήματα

Photo by Dylan Malyasov
Freepen.gr - Η τουρκική ASELSAN έχει συνάψει συμφωνία με την ουκρανική αμυντική εταιρεία SpecTechnoExprt και LUCH για να συνεργαστούν στην ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος εκτόξευσης ρουκετών σε ελαφρά θωρακισμένα οχήματα σημειώνει το defence-blog.com.

Σύμφωνα με τη δήλωση της ASELSAN την Πέμπτη, ο ουκρανικός πυραύλος Skif ενσωματώθηκε με επιτυχία στο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων της ASELSAN.

Η ASELSAN και η ουκρανική αμυντική εταιρεία LUCH εργάζονται για την ολοκλήρωση του σχεδίου τους τελευταίους έξι μήνες.

Το σύστημα έχει περάσει δύο δοκιμές επιτυχώς χτυπώντας τους στόχους σε μια απόσταση 5 χιλιομέτρων (3.1 μίλια).

Το σύστημα πυραύλων "SKIF" της Ουκρανίας έχει ως στόχο να καταστρέψει τα πυροβόλα όπλα, στατικά και κινούμενα τεθωρακισμένα αντικείμενα με συνδυασμένη, μεταφερόμενη ή μονή θωράκιση καθώς και επιτόπιους στόχους όπως αντικείμενα όπλων, ελαφριά θωρακισμένα αντικείμενα και ελικόπτερα .

Το χαρακτηριστικό του συστήματος έγκειται στη δυνατότητά του να στοχεύει από κλειστούς χώρους και καταφύγια που μειώνει τον κίνδυνο της καταστροφής του από ανταπόδωση των πυρών.


Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.