Οι ΗΠΑ δέχθηκαν να διαλύσουν τη βάση τους Al Τanf στη Νότια Συρία. Με ποια ανταλλάγματα;

Πηγές του τύπου δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ δέχθηκαν να διαλύσουν τη στρατιωτική βάση τους στο «Al Τanf» που έχουν εγκαταστήσει στα κατεχόμενα εδάφη στη Νότια Συρίας.

Από: dimpenews.com

Σύμφωνα με εφημερίδα της Ιορδανίας που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές ο Υφ. Εξ των ΗΠΑ ο David Satterfield, διακίνησε ένα έγγραφο σε Ρωσία και Ιορδανία, Τουρκία όπου επικεντρώνεται στην επιστροφή παρουσίας συριακού στρατού στα ιορδανικά σύνορα, και την επιστροφή των κρατικών θεσμών στη Daraa, την επαναλειτουργία συνοριοπεράσματος σε σύνορα Ιορδανία-Συρίας και στον πολλαπλασιασμό των σημείων ελέγχου της ρώσικης στρατονομίας σ΄αντάλλαγμα με την απόσυρση όλων των συμμαχικών λοιπών δυνάμεων του συριακού στρατού σε βάθος 20–25 χλμ από τα σύνορα Ιορδανίας.

Παράλληλα προβλέπεται η μεταφορά τρομοκρατών και των οικογενειών τους στο Idlib και ο αφοπλισμός τους από βαρύ οπλισμό που καταθέσουν στη ρώσικη στρατονομία. Το έγγραφο συμπεριλαμβάνει τη διάλυση της αμερικάνικης βάσης al Tanf και αυτό θα το κάνει η Washington στην περίπτωση που θα προηγηθεί η «επαλήθευση του Ιράν και των συριακών πολιτοφυλακών», αναφέρει η εφημερίδα.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.