Τα ανόητα λάθη μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή - Αμέτρητοι αναλώσιμοι τινάχθηκαν στον αέρα και η ISIS παραλίγο να μπει στην Αλ Μπουκαμάλ

Η εκκένωση της Γιαρμούκ στη Δαμασκό από τους ισλαμιστές του ISIS είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά τους στο θύλακα της ερήμου της Μπαντίγια στη μέση του πουθενά στη Χομς. Αυτό όμως επέφερε τη σημαντική αριθμητική ενίσχυση της μέχρι τότε πνέουσας τα λοίσθια δύναμης των τρομοκρατών.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν νωρίς με επιθέσεις των τρομοκρατών από το ορμητήριο της Μπαντίγια προς τις ελεύθερες περιοχές της επαρχίας του Ντέιρ Εζόρ.

Σήμερα εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση μέσω παγιδευμένων οχημάτων που οδηγούσαν βομβιστές αυτοκτονίας (SVBIED) στα δυτικά της πόλης πετυχαίνοντας να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας της πόλης η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένη. 


Οι πρώτες αναφορές σημείωναν ότι η οργάνωση κατάφερε να πιάσει ορισμένες συνοικίες και πως βρίσκονταν σε εξέλιξη μάχες στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο σύμφωνα με αναφορές της τελευταίας στιγμής η πόλη ελέγχεται πλήρως από το συριακό στρατό και τους Ιρανούς φρουρούς της Επανάστασης ενώ κατέφθασαν ενισχύσεις από το Ντέιρ Εζόρ για την πλήρη αναχαίτιση της επίθεσης.

Σε κάθε περίπτωση Δαμασκός - Τεχεράνη και Μόσχα πρέπει να διορθώσουν άμεσα το σφάλμα να διατηρείται ο θύλακας της ISIS στην έρημο της Μπαντίγια και να τον εκκαθαρίσουν μια και καλή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail